Makkelijke mediterraanse traybake met gebakken aardappeltjes en worst. De oven doet het meeste werk in dit recept met groente, aardappel, worst en hummus!
Ovengerecht met een Mediterraanse twist.
Wat dacht je van een makkelijk ovengerecht? Een Mediterraanse traybake met lekker veel groente, aardappeltjes en worst. Makkelijk te maken, veel smaak door de kruiden en bijna geen omkijken naar. Serveer er wat hummus bij en klaar is je maaltijd!
Gerechten uit de oven heb ik sinds kort helemaal herontdekt. Je kunt er zoveel mee doen. Verschillende kruiden, groente, pasta of aardappeltjes en je bent super snel klaar. Want naast een beetje snijden doet de oven verder het werk!
Dit keer ging ik voor een Mediteraansoven gerecht. Provençaalse kruiden, aubergine en courgette smaken zo lekker samen. Helemaal als je er dan aardappeltjes bij bakt en een (vega)worstje bij eet. De gepofte tomaatjes geven wat extra zoetigheid aan het gerecht en de hummus zorgt voor dat kleine beetje extra.
Je hoeft niet veel meer te doen dan de aardappelen te kruiden, de groente te snijden en de oven voor te verwarmen. Daarna is aan jou de keus om hummus zelf te maken of een lekkere variant in de winkel te kopen. Alles in de oven schuiven, even wachten en daarna lekker genieten!
Hieronder staat het recept voor je uitgewerkt! Lekker met een glas witte wijn maar ook zo gemaakt op drukke avonden of zwoele zomeravonden. Geniet ervan!
Mediteraanse traybake
Course: Dinner2
servings20
minutes40
minutesIngrediënten
400 gr (voorgekookte) aardappel partjes
1 tl gerookte paprika poeder
1 courgette
1/2 aubergine
1 rode paprika
1 ui
250 gr cherry tomaatjes
1 teen knoflook
2 (vega)braadworsten
2 el olijfolie
1 el provençaalse kruiden
rucola
hummus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kruid de aardappeltjes met het paprika poeder, zout/peper en 1 el olijfolie en bak voor 15 a 20 minuten alvast wat knapperiger, schep halverwege om.
- Snijd ondertussen de groente in plakjes, de tomaatjes doormidden en de worstjes in stukjes.
- Hussel de aubergine, courgette en paprika met de overgebleven olijfolie en provençaalse kruiden door elkaar. Leg met de worst naast de aardappeltjes in de oven en bak voor 20 a 25 minuten in de oven. Schep de groente en aardappeltjes na 10 minuten weer om en leg dan de gehalveerde tomaatjes erbij.
- Serveer met de rucola en de hummus en geniet!
P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit recept of een van mijn andere dinner maaltijden of aardappel maaltijden gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.