Ontbijten met een gezonde en zelfgemaakte cheesecake
Wie wil er nou niet ontbijten met een lekkere cheesecake?
Zeker nu die zelfgemaakt is en met allemaal gezonde ingrediënten! Het leuke is dat jij deze cheesecake ook heel snel en makkelijk kan maken. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten ook al gewoon in huis.
De bodem van deze cheesecake heb ik voornamelijk gemaakt van granola en de cheesecake bestaat uit kwark. Verder maak je de cheesecake extra lekker met wat gebakken appel en vers fruit !
Ik zal niet meer verder uitleggen en jullie gewoon het recept geven!
Ontbijt cheesecake
Course: Ontbijt4
servings30
minutes40
minutesIk gebruikte een schaaltje van 8 cm
Ingrediënten
Bodem20 gr granola
1/2 el honing
1 tl pindakaas
- Cheesecake
100 gr vanille kwark
1 el water
1 el maïzena
- Gebakken appel
appel
kaneel
Optioneel: honing
Bereidingswijze
- Bekleed je vormpje met bakpapier
- Smelt je honing en pindakaas in de magnetron tot je een vloeibare substantie hebt
- Verwarm dan gelijk je oven voor tot 180 graden
- Meng de granola met de pindakaas en honing en zorg ervoor dat het een plakkerig mengsel wordt
- Maak hier een bodem van in je vormpje
- Meng de maïzena met het water tot een papje en roer dit door je vanille kwark
- Nu heb je 2 keuzen: een cheesecake zonder een klein appel laagje (ga dan bij stap 11 verder) en een cheesecake met een klein appel laagje van ongeveer 3 a 4 plakjes (lees dan verder)
- Snijd je appel in dunne plakjes en meng ze met het kaneel en eventueel de honing
- Verwarm een koekenpan met een scheutje water en bak de appel hierin gaar
- Garneer wat plakjes appel op je granola bodem
- Schenk nu je kwarkmengsel over je granola (appel) bodem
- Bak je cheesecakeje voor 35 minuten in de oven
- Laat je cheesecakeje eerst afkoelen in de oven en daarna volledig buiten de oven
- Als laatste moet je cheesecakeje voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
Notities
- Ik topte mijn cheesecakeje af met gebakken appel, blauwe bessen en meer granola! Een super ontbijtje vond ik dit. Ja het kost iets meer tijd… maar dan heb je ook echt wat!
P.s. Ik vind het super leuk om al jullie creaties en reacties te horen. Je kunt, als je het leuk vind, hieronder een reactie achterlaten of op Fcebook of Instagram #lislovescooking.