Ontbijt crumble

Appel havermout frambozen crumble

Soms heb je gewoon zin in taart als ontbijt. En naar mijn idee kan dat heel goed!  

Dit taartje heb ik gecreëerd voor Valentijnsdag! Deze dag kun je vieren met je lover, maar je kunt er ook heel goed zelf van genieten. Naar mijn idee is het belangrijk dat je jezelf niks ontzegt en geniet van het leven. Op dagen als Valentijnsdag is het ook belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt, stilstaat bij de dingen waar je zelf van houd en doet wat jij leuk vind. Geniet van het leven, van elkaar en van jezelf.  

Daarom begin ik de dag met taart! En niet zomaar een taart, nee een crumble met appel, frambozen, kokos en wat chocolade…! Klinkt goed toch? Als je nu ja denkt lees dan verder voor het recept en geniet ervan.

Ontbijt crumble

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Mini taartje
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ik gebruikte 2 springvormpjes van 12 cm

Ingrediënten

  • 50 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 ei

  • 40 gr magere kwark

  • 1/2 appel

  • 1 el rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • Vulling
  • 1/2 appel

  • 30 gr (diepvries)frambozen

  • Crumble
  • 10 gr havermout

  • 7 gram kokos

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl water

  • 1 tl kokosolie

  • 1 tl honing

  • chocolade stukjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet de bakvormpjes in of bekleed ze met bakpapier
  • Snijd de appel in stukjes en meng de helft van de appel met alle ingrediënten voor de bodem
  • Verdeel dit mengsel over de twee vormpjes
  • Verdeel de rest van de appel en alle frambozen over de bakvormpjes
  • Hierna maak je de crumble door alle ingrediënten te mengen tot een kruimelige massa
  • Deze massa verdeel je over de twee taartjes
  • Nu kunnen de taartjes voor 25 minuten in de oven

Notities

  • Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten omdat ze anders slecht uit de vorm komen.
  • Ik heb dit keer een recept gemaakt voor twee kleine taartjes of vier muffins.
  • Invriezen is ook heel goed mogelijk, maar denk er wel om dat het een crumble is. De taartjes kruimelen flink..

P.s. Ga je dit receptje maken vind ik dat heel leuk om te zien! Je kunt mij taggen of Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *