Pancakes

Pancakes

Glutenvrije pancake stapel! Bak zelf in een kleine tijd een grote stapel glutenvrije, fluffy pancakes met de smaak van cacoa of vanille.

Pancake party kan beginnen!

Pancakes is het weekend is het ultieme weekend ontbijt als je het mij vraagt! Je kunt nooit genoeg verschillende recepten hebben als je het mij vraagt. Dit keer maakte ik een pancake recept voor de Foodblogswap van deze maand. Dit keer mocht ik koken van Simone die het blog Foodquotes heeft.

Ik vind het blog van Simone een ware bron van inspiratie. Ze heeft veel lekkere recepten met veel variatie. Ik had moeite met een recept kiezen… Maar toen mijn oog op de red velvet pancakes viel wist ik het!

Al een tijdje wil ik pancakes maken die gekleurd zijn en dit leek mij een mooi recept. Helaas is bij mij de kleur wat minder geworden omdat ik natuurlijke kleurenpoeders gebruik en er cacao in het beslag zit. Maar ik weet zeker dat als je de cacao weglaat ze prachtig van kleur worden met mijn poeders.

Voor mij is dit dan ook een ideaal basis recept geworden voor fluffy pancakes die naar chocolade kunnen smaken of niet en heel leuk gekleurd kunnen worden!

Ooit ga ik nog eens aan de slag met echte glutenvrije red velvet pancakes maar voor nu een geweldig basis recept voor chocolade of vanille pancakes met kleur of niet. En zoals je bij mij gewend zijn zijn deze volledig glutenvrij te maken!

Pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, pancakes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 150 gr (lactosevrije)kwark

  • 1 ei

  • 60 gr boekweitmeel (of speltmeel)

  • 0,5 tl baking soda

  • 1 tl suiker/suikervervanger

  • 65 ml (amandel)melk

  • 1 tl vanille aroma

  • 1 1/2 tl cacao poeder

  • Optioneel:
  • Kleurpoeders/kleurstof naar wens

  • Toppings
  • (lactosevrije)kwark

  • fruit

  • hagelslag

  • granola/muesli/cruesli

  • stroop/suiker/jam/siroop/pindakaas

Bereidingswijze

  • Klop het ei los en roer de melk en de kwark door elkaar
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar (kies hier of je de chocolade pancakes wilt of gekleurde)
  • Roer de droge ingrediënten door de natte ingrediënten net zo lang tot je geen klontjes meer hebt
  • Verhit een koekenpan, zonder boter of olie, op middelgroot vuur
  • Schep een hoopje beslag in de pan en draai de pancake om als de bovenkant begint te bubbelen
  • Bak de andere kant nog heel eventjes tot die goudbruin in
  • Versier met jouw favoriete toppings en geniet ervan

Notities

  • Deze pancakes zijn ook heel goed in te vriezen

P.s. ik ben benieuwd of jij net zo graag pannenkoeken eet als ik? Laat je mij jouw creaties zien als je deze pancakes of een van de andere pancake recepten van mijn blog maakt? Vind ik echt heerlijk om te zien! Je kunt altijd hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *