Pasta kip roomsaus

Pasta kip en roomsaus

Pasta maalmaaltijd met zelfgemaakte roomsaus, kip en veel verse groentes! Een verrassende pasta met en saus met veel smaak.

zelfgemaakte saus maakt elke pasta lekker!

Een pasta maalmaaltijd met zelfgemaakte roomsaus, stukjes kip en veel verse groentes! Dit is een verrassende pasta met en saus die veel smaak heeft. Pasta waar ik blij van wordt en graag maak!

Dit gerecht maakte ik voor de #swiepswoepswap van Mandy and Moore. Ik kreeg het blog van Jacquelien oftewel Etenvanlientje. Een blog met veel lekkere en gangbare gerechten waar ik veel dinner inspiratie vandaan kon halen!

Ik koos om mijn eigen draai te geven aan de pasta met verse spinazie en champignons. Als twist maak je ik mijn eigen roomsaus met zuivelspread en bouillon. Verder gebruikte ik verse spinazie, champignons en kip. Door de pasta roerde ik nog tomaten en gooide er wat kaas bovenop!

Een makkelijke maaltijd met veel smaak maar die wel zo op tafel staat. Lekker voor door de weeks maar kan in het weekend ook goed! Hieronder staat het recept voor jullie uitgeschreven.

Pasta kip en roomsaus

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredi├źnten

  • (glutenvrije) pasta

  • 200 gr kipfilet

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 100 gr zuivelspread (light)

  • 200 gr verse spinazie

  • 250 gr kastagne champignons

  • 4 zongedroogde tomaten

  • 1 blokje kip bouillon

  • 200 gr tomatenblokjes

  • 1 tl gedroogde basillicum

  • zout/ peper

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in blokjes, snipper de ui en knoflook n en snijd de champignons en zongedroogde tomaat in plakjes
  • Kook de pasta volgens de verpakking
  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
  • Bak de kip daarna bij de ui bijna gaar
  • Voeg de zongedroogde tomaat en champignons toe en bak de kip gaar
  • Draai het vuur lager en voeg de zuivelspread, bouillon en spinazie toe
  • Laat dit even pruttelen totdat de saus lekker gesmolten is en niet te dun
  • Niet ondertussen de pasta af en roer de tomagenblokjes en basilicum door de pasta
  • Verhit deze nog even totdat de tomaat warm is
  • Serveer samen en extra lekker met kaas

P.s. ga jij deze maaltijd of een van mijn andere dinner gerechten maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *