pinda mugcake

Pinda mugcake

Koolhydraatarme en glutenvrije mug cake

Mugcake uit de magnetron die naast glutenvrij en koolhydraatarm is en ook nog is heerlijk smaakt door het gebruik van pindameel

Laatst maakte ik voor het eerst een echte mugcake! Je weet wel.. zo’n cakeje in een kopje uit de magnetron. Mijn mugcake uit de magnetron is glutenvrij en koolhydraatarm en gemaakt van pindameel. Ik was een beetje skeptisch of mijn recept zou lukken zonder heel veel suikers toe te voegen, maar man man man wat is dit lekker! Waarom ik dit nog nooit eerder gemaakt heb weet ik ook niet…

Om een mugcake te maken heb je niet veel nodig. Ik koos ervoor om mugcake te maken die glutenvrij en koolhydraatarm (of koolhydraat beperkte, ben ik nog niet helemaal over uit) is te maken. Als meel gebruikte ik pindameel. Dit is een meelsoort gemaakt van gemalen pinda’s. Echt een hele lekkere meelsoort! Het lijkt net of je pindakaas eet…!

Ik zoette deze mugcake met ongezoete appelmoes, voegde rozijnen toe, een kwart appel, wat kaneel en roerde alles goed door elkaar. In een schaaltje scheppen en zo de magnetron in. Klaar binnen twee minuten!

Met versieren ben ik weer helemaal losgegaan, want ja ik houd er nou eenmaal van om appelroosjes maken. Maar je kunt ook gewoon fruit erbij serveren wat jij lekker vind in de vorm die jij handig vind. Ik raad aan om er nog wat yoghurt bij te eten en wat extra pindakaas!

Deze mugcake van pindameel ga ik zeker vaker maken en ook hierop variaties bedenken! Alle tips en ideeen zijn welkom 🙂 Ook met het gebruik van pindameel ga ik meer doen!

Pinda mugcake

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

2

minutes

ovenbestendige beker/schaaltje

Ingrediënten

  • 20 gr pindameel *

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • 1/4 appel

  • 1 el pinda’s en/of rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 2 el ongezoete appelmoes

  • snufje zout

  • Toppings
  • (sojA)yoghurt

  • rood fruit

  • appel

  • pindakaas

    *amandelmeel kun je 1 op 1 vervangen voor pindameel, voor boekweitmeel of speltmeel zou ik 25 a 30 gr meel aanrader

Bereidingswijze

  • Snijd de appel in kleine stukjes
  • Meng het ei met het pindameel, bakpoeder appelmoes en zout
  • Spatel de appel en pinda’s/rozijnen door het beslag
  • Schep het beslag in een magnetron bestendige beker/schaaltje
  • Zet je beker in de magnetron voor 2 minuten op 900 Watt
  • Versier met (soya)yoghurt, kwark, rood fruit en appel (laat deze weg voor een koolhydraatarme optie)

P.s. ik ben benieuwd of jij deze mugcake ook zo lekker vind! Laat je mij het weten als je deze mugcake maakt? Vind ik leuk om te zien! Je kunt mij hieronder een berichtje sturen of met een foto mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Klik hier voor meer koolhydraatarme recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *