Pittige paprika hummus

Zelf hummus maken vind ik leuk om te doen. Je kunt dan echt zelf kiezen welke smaak je hummus heeft en dus eten wat je echt lekker vind.

Hummus kun je op zoveel manieren kruiden, smaak geven en eten dat je er alle kanten mee op kan. Dit keer maakte ik een pittige paprika hummus die lekker is bij naanbrood maar ook erg goed op de boterham met kaas gaat!

Maar maak de hummus vooral zo pittig als jij wilt. Je kunt het nu namelijk echt zelf bepalen!

Pittige paprika hummus

Recipe by lislovescookingCourse: Spread en dips, dinner, lunch
Servings

1

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

5

minutes

Ingrediƫnten

  • 2 rode paprika’s

  • 1 blikje kikkererwten (400 gr)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el olijfolie

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl citroensap

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 1 tl gedroogde peterselie

Bereidingswijze

  • Snijd 1 1/2 rode paprika in grove stukken en de andere helft in hele kleine stukjes
  • Verhit een gril en grill de grove paprika stukken met de olijfolie voor ongeveer minuten
  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan
  • Pureer de kikkererwten met de kruiden, knoflook en gegrilde paprika
  • Roer de kleine stukjes paprika door de hummus

Notities

  • De hummus blijft voor ongeveer 5 a 7 dagen goed in de koelkast

P.s. wat vind jij van deze hummus? Als je hem gaat maken laat je mij dit dan weten? Dit kan in de reacties hieronder of op Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *