Glutenvrije pompoen tulbandjes gemaakt van pindameel en pumpkin spice met een romige monchou topping met ook een koolhydraatarme optie
Kleine tulbandjes die precies passen in het seizoen door het gebruik van pompoen
In Oktbober begint echt de herfst. En hoewel ik meer een warmte mens ben vind ik de herfst ook wel wat hebben. Vooral omdat je dan weer met pompoen aan de slag kan. Dit keer maakte ik glutenvrije pompoen tulbandjes van pindameel. Lekker smullen van een pompoen recept met een dekentje en een kopje thee.
Ik maakte de pompoen tulbandjes met pindameel. Pindameel smaakt echt naar pinda’s/pindakaas en dat leek mij een goede combi met pompoen. Gelukkig had ik mij hierin niet vergist en was de smaak heerlijk. De tulbandjes versierde ik met monchou en nootjes. Je tulbandjes krijgen dan een hele feestelijke uitstraling!
De tulbandjes zijn van zichzelf niet zo zoet, maar door de zoete topping wel lekker in balans. Geniet samen, in dit gure seizoen, van de lekkerste snacks. Bak de tulbandjes samen, zet de verwarming aan, maak een pot thee en geniet! Dat vind ik zo heerlijk aan de herfst… Samen leuke dingen doen terwijl het buiten steeds grauwer wordt. Want op de mooi gekleurde bomen na heb ik toch liever de lente!

Nu vind ik het heel leuk om te experimenteren met ingredienten en zo ontstond het ook dat deze glutenvrije pompoen tulbandjes ook koolhydraatarm te maken zijn. Het pindameel is van nature al koolhydraatarm maar als je de siroop vervangt door suikervrije siroop heb je een heerlijke koolhydraatarme snack. Ik wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van mijn recepten, en daarom probeer ik verschillende recepten uit! Bij Marike van OhMyPie staat dit recept ook online…
Pompoen tulbandjes
Course: zoet4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
- Tulbandjes
200 gr (diepvries) pompoen
75 gr pindameel
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 el pumpkin spice
Snufje zout
Optioneel: 2 el ahornsiroop of greensweet syrup gold
Optioneel: amandelen en cranberry’s
- Topping
75 gr luchtige monchou of lactosevrije roomkaas
1 el ahornsiroop of greensweet syrup gold
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Ontdooi de pompoen indien nodig en pureer deze bijna helemaal fijn
- Zet 6 vormpjes klaar en het ze indien nodig in
- Mix de pindameel en de eieren door de gepureerde pompoen tot een glad beslag
- Voeg het bakpoeder en de kruiden toe en mix nog even kort door elkaar
- Proef of je je beslag zoet genoeg vind en voeg anders nog wat zoetmiddel toe en eventueel nootjes en cranberry’s
- Verdeel je beslag over de 6 vormpjes en bak ze in 20 a 25 gaar
- Laat ze volledig afkoelen buiten de oven voordat je verder gaat met versieren
- Roer de ahornsiroop door dr monchou tot een glad beslag
- Dip de cakejes in de frosting en versier met gehakte amandelen, cranberry’s of andere sprinkels naar keuze
Notities
P.s. nu ben ik benieuwd wat jij van dit herfstige bakrecept vindt! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En mocht je nou opzoek zijn naar andere cakejes? Kijk dan eens hier voor inspiratie!
Ik heb deze tulbandjes gemaakt als gebakje bij de kerstkoffie. Het deeg was heel erg droog na het mixen van de ingrediënten. Alleen de eieren en de pompoen geven iets vocht. Ik heb wat water toegevoegd omdat ik het beslag anders niet eens in de tulbandjes geschept kreeg.
De smaak van de tulbandjes was prima, lekker voor de kerst. Maar wel heel erg droog, ondanks de topping.
Ik maak ze niet nog een keer, omdat ze zo droog waren.
Goed om te horen, ik zal nog een keer naar het recept kijken!