Rijkgevuld pompoen brood

Pompoen brood met heerlijke vulling

Vandaag heb ik weer een lekker brood gebakken. Al weet ik niet zeker of je het helemaal een brood kan noemen, het heeft meer de structuur van cake… Maar dat mag de smaak niet drukken.  

Omdat het nu winter is, en echt heel guur buiten, zie ik overal op instagram stamppot recepten langs komen. Nu ben ik echt geen stamppot lover. Iets met de combinatie van gestampte aardappelen en warme bladeren staat mij niet aan. Maar de combinaties van groentes die vaak gebruikt worden in stamppotten vind ik dan wel weer erg lekker!  

En wat doe ik als ik iets niet lekker vind maar de ingrediënten wel? Nou dan maak ik toch gewoon zelf een recept dat ik wel lekker vind!  

Zo ontstond ook het idee van dit brood. Pompoen en geitenkaas gaat gewoon heel goed samen, en de combinatie van peer, vijgen en geitenkaas ook! Hierom besloot ik een brood te creëren die al deze winterse smaken samen combineert. Ik heb al vaker een broodje met geitenkaas en vijgen gemaakt en is een versimpelde variant hierop. Nu moet je bij dit brood niet denken dat het de structuur van brood heeft. Dit brood heeft meer de structuur van een bananenbrood of cake. Lekker is die wel.  

Zelf eet ik dit brood als lunch, maar je kunt er ook heel goed een plak van nemen als lekker tussendoortje! Met dit hele brood kan ik vier keer lunchen (eet niet zulke grote porties en neem er vaak nog wat groente en fruit bij) . Als tussendoortje kun je er 12 plakken uit halen!

Rijkgevuld pompoen brood

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

50

minutes

Ingrediënten

 • 150 gr zelfrijzend bakmeel

 • 200 gr pompoenpuree*

 • 3 eieren

 • 1 tl bakpoeder

 • 20 gram honing

 • peer

 • 3 gedroogde vijgen

 • 3 schijfjes geitenkaas (54 gram)

 • 20 gr walnoten

 • zout/peper

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Bekleed een cakevorm met bakpapier
 • Snijd de peer, gedroogde vijgen, geitenkaas in stukjes
 • Meng de pompoenpuree, het zelfrijzende bakmeel, eieren, bakpoeder, honing, zout en peper met elkaar tot een egaal mengsel
 • Voeg hier de peer en 2 gedroogde vijgen en 2 plakjes geitenkaas aan toe en meng dan je mengsel opnieuw goed
 • Stort je mengsel in de cakevorm
 • Verdeel hier het laatste plakje geitenkaas, de vijg en alle walnoten, in stukjes, over
 • Bak het brood voor ongeveer 50 minuten in de oven gaar

Notities

 • Laat het brood goed afkoelen voordat je het in plakken snijd. Als je dit niet doet heb je de kans dat het brood helemaal verbrokkelt in allemaal kleine stukjes. Op zich niet erg, smaakt blijft lekker, maar eet wat lastiger 🙂
 • *Pompoenpuree maak je door stukjes pompoen te koken tot ze gaar zijn. De pompoen af te gieten en te pureren met een staafmixer.

P.s. Als je dit brood gaat maken vind ik dat super leuk! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *