Rijkgevuld, glutenvrij pompoen brood gevuld met stukjes geitenkaas, gedroogde vijgen en walnoten. Een hartige cake voor de lunch of als tussendoortje!
Pompoen brood met heerlijke vulling
Wat dacht je van een rijkgevuld, glutenvrij pompoen brood die gevuld is met stukjes geitenkaas, gedroogde vijgen en walnoten. Een hartige cake om mee te nemen als lunch of als hartig tussendoortje!

Eigenlijk weet ik niet zeker of je het helemaal een brood kan noemen, het heeft meer de structuur van cake… Maar dat mag de smaak en lunch pret niet onderdrukken.
Omdat ik overal om mij heen pompoen recepten langs zie komen leek het mij leuk om zelf aan de slag te gaan! Ik maakte een pompoen brood met alle ingrediënten die ik lekker vind met pompoen. In mijn hoofd kon dat alleen maar een top idee zijn!
Zo ontstond het idee van dit brood. Pompoen en geitenkaas gaat gewoon heel goed samen, en de combinatie van peer, vijgen en geitenkaas ook! Hierom besloot ik een brood te creëren die al deze heerlijke smaken samen combineert. Ik heb al vaker een broodje met geitenkaas en vijgen gemaakt en is een variant hierop. Nu moet je bij dit brood niet denken dat het de structuur van brood heeft. Dit brood heeft meer de structuur van een bananenbrood of cake. En lekker dat dat is!
Zelf eet ik dit brood als lunch, maar je kunt er ook heel goed een plak van nemen als hartig tussendoortje!
Pompoen brood
Course: Lunch, Tussendoortje4
servings10
minutes50
minutesIngrediënten
150 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr pompoenpuree*
3 eieren
1 tl bakpoeder
20 gram honing
1 peer
6 gedroogde vijgen
4 schijfjes geitenkaas (75 gram)
40 gr walnoten
Maïzena
zout/peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Snijd de peer, gedroogde vijgen, geitenkaas in stukjes
- Meng de pompoenpuree, het zelfrijzende bakmeel, eieren, bakpoeder, honing, zout en peper met elkaar tot een egaal mengsel
- Hussel de maïzena door de stukjes peer
- Voeg de peer en 4 gedroogde vijgen en 3 plakjes geitenkaas aan toe en meng dan je mengsel opnieuw goed
- Stort je mengsel in de cakevorm
- Verdeel hier het laatste plakje geitenkaas, de vijg en alle walnoten, in stukjes, over
- Bak het brood voor ongeveer 50 minuten in de oven gaar
Notities
- Laat het brood goed afkoelen voordat je het in plakken snijd. Als je dit niet doet heb je de kans dat het brood helemaal verbrokkelt in allemaal kleine stukjes. Op zich niet erg, smaakt blijft lekker, maar eet wat lastiger 🙂
- *Pompoenpuree maak je door stukjes pompoen te koken tot ze gaar zijn. De pompoen af te gieten en te pureren met een staafmixer.
P.s. Als je dit brood gaat maken vind ik dat super leuk! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En ben je nog op zoek naar andere lekkere lunch gerechten? Kijk dan eens hier!
Goedenavond, glutenvrij schrijft u bij het recept. Wat verstaat u daar onder als ik lees zelfrijzend bakmeel? Graag uw reactie…….
Glutenvrij zelfrijzend bakmeel kan je kopen bij de Albert Heijn bijvoorbeeld. Daar hebben ze rekening gehouden met het meel dat het glutenvrij moet zijn!
Cake vorm hoeveel cm. ?
Hoi Melissa, ik heb vanmiddag de pompoencake gebakken en vond het een top recept!
Het zoete van de peer en de pompoen voert de boventoon, daarom vind ik het meer cake dan brood.
Heb overigens gewoon zelfrijzend bakmeel gebruikt.
Ga dit zeker vaker maken ! Heerlijk.
Hoi Aukje, leuk om te horen! En fijn dat alles gelukt is met bakken. Fijne avond 🙂
Pingback: Glutenvrij pompoenbrood • Lislovescooking