Rozijnen pancakes

Pancakes gevuld met rozijnen en honing appel als topping

Laatst had ik zin in gebakken appel. Alleen om dit te eten bij een bakje kwark of havermout sprak mij een beetje tegen. Het leek mij leuk om weer is wafels te bakken!

Dit mislukte ten top… Ik had of te knapperige stukjes, stukjes die niet gaar waren en kreeg minstens de helft niet uit het wafelijzer. Alleen de paar kleine stukjes die ik proefde die goed waren smaakte heerlijk! Het beslag was dus top maar de uitvoering minder…

Gelukkig leiden er meer wegen naar Rome en besloot ik pancakes te bakken. De pancakes vulde ik dit keer met rozijnen. Dat zat al heel lang in mijn hoofd en leek me daarom leuk om aan het ‘wafel’beslag toe te voegen. Het eindresultaat vond ik dan ook echt heerlijk!

Kaneel pancakes met een vulling van rozijnen en afgemaakt met appel. De combinatie van appel, kaneel en rozijnen blijft goud voor mij en kan ik dan ook geen genoeg van krijgen!

Rozijnen pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediƫnten

  • 40 gr boekweitmeel*

  • 40 gr kwark

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • 60 ml amandelmelk

  • 1 el rozijnen

  • 1 tl citroensap

  • Toppings
  • 1 appel

  • 1 el rozijnen

  • 2 el honing

  • Kwark

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen voor 5 minuten in heet water
  • Roer de melk met de amandelmelk door elkaar
  • Voeg hier het meel, kaneel en bakpoeder aan toe en meng net zo lang totdat je geen klontjes meer hebt
  • Schep de rozijnen en het citroensap hier doorheen en zet voor 5 minuten aan de kant
  • Snijd ondertussen vast de appel in stukjes
  • Verhit een koekenpan met een beetje boter/olie op het vuur en schep, zodra de pan heet is, een beetje beslag in de pan
  • Bak je pancake voor ongeveer 2 minuten en draai deze dan voorzichtig om
  • Bak voor nog 1 minuut goudbruin
  • Ga zo door tot al je beslag op is
  • Voor de gebakken appel verwarm je een beetje water in de koekenpan en bak je daarin de appelstukjes en rozijnen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten
  • Voeg na 5 minuten de honing toe en bak de honing nog ongeveer 1 minuut mee totdat al je appelstukjes gekarameliseerd zijn
  • Bestrijk je pancakes met kwark en serveer met de gebakken appelstukjes en honing

Notities

  • *speltmeel kan ook

P.s. ik ben benieuwd naar jou reactie op de rozijnen pancakes. Laat je mij jou creatie zien? Dit kan via Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *