rozijnen schuitjes

Rozijnen schuitjes

ZRozijnen schuitjes gemaakt van tijgernotenmeel, heerlijke kruiden en gevuld met rozijnenen, ze smaken goed als glutenvrij ontbijt, lunch of tussendoortje

Glutenvrije zachte koek die heerlijk zoet smaakt en vol met rozijntjes zit

Ik heb heel lang getwijfeld hoe ik deze koeken nou moest noemen. Het zijn niet echt cakejes, niet echt koeken, geen beschuitjes of cake dus ik heb het maar schuitjes genoemd…. Rozijnen schuitjes van tijgernotenmeel en gevuld met rozijnenen!

Hoe ze dan ook mogen heten… de smaak is top. De nootachtige smaak van het tijgernotenmeel combineert heel goed met het zoete van de rozijnen. Door de nootachtige smaak en de zoete rozijnen is dit een soort vervanger van de rozijnenbolletjes. Een verassing ontstaat er bij elke hap. De schuitjes zijn goed gevuld met rozijnen en lekker gekruid met pumpkin spice.

Een creatie waar ik zelf heel blij mee ben! De smaak en structuur van deze schuitjes combineren mooi en ze smaakte heerlijk bij de lunch. Maar als tussendoortje heb ik ze ook gegeten en dan vullen ze ook top!

Deze schuitjes zijn weer heel makkelijk te maken en ze staan zo bij jou op tafel. Ook zijn ze goed in te vriezen zodat je een voorraad gezonde en hele lekkere snacks kunt aanleggen in je vriezer…

Kortom een schuitje waar je blij van wordt!

Rozijnen schuitjes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Lunch, Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredi├źnten

  • 95 gr tijgernotenmeelmeel*

  • 50 gr rozijnen

  • 1 ei

  • 50 gr ongezoeten appelmoes

  • 50 gr (lactosevrije)kwark

  • 1 tl bakpoeder

  • 1/2 el pumpkin spice of koek&speculaaskruiden

  • Snufje zout

    *amandelmeel kan ook

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen voor 5 minten in heet water
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je bakvorm klaar
  • Roer het ei los samen met de kwark en appelmoes
  • Meng dit met je kruiden, meel en bakpoeder tot een egaal beslag
  • Schep de rozijnen erdoorheen
  • Verdeel je beslag over de bakvorm en bak voor 25 a 30 minuten in de oven
  • Last ze even wat afkoelen voor gebruik

Notities

  • Gebruik je muffinvormpjes dan zal je tussen de 8 a 10 schuitjes hebben. Verkort de baktijd met een paar minuutjes.
  • Je kunt deze schuifjes ook heel goed invriezen

P.s. ik ben benieuwd of jij deze schuitjes net zo lekker vind als ik. Als je een tussendoortje van mijn blog maakt tag je mij dan in het resultaat op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *