Salade dressing

Salade dressing

Met een salade kun je alle kanten op en deze dressing is daar heerlijk bij. Makkelijke, gezonde en frisse dressing die bij elke groente past!

Maak jouw salade met deze dressing extra lekker

Met een salade kun je alle kanten op en deze dressing, die ik vaak maak, is daar heerlijk bij. Makkelijke en gezonde met een frisse smaak die bij elke groente past!

Salades zijn echt briljant. Je kunt ze warm of koud eten, als lunch, avondeten of als bijgerecht en je kunt zo ook nog super goed mealpreppen. Er zijn zoveel verschillende salades en je kunt heel veel kanten op met ingrediënten.

Wat ik belangrijk vind in een salade is dat de dressing lekker moet zijn. Niet te overheersend, vet of te moeilijk om te maken. Nu houd ik zelf van een frisse dressing over mijn koude salades en deze dressing maak ik zelf dan ook vaak!

Salade dressing bij de lekkerste salades

Erg makkelijk om te maken en eigenlijk alle groentes vind ik erbij lekker. Deze dressing kan over een salade met alleen maar groente maar is ook erg lekker met pasta. Ik verwerkte citroensap, kwark, een klein beetje mayonaise en mosterd met Italiaanse kruiden tot mijn favoriete dressing. Door het gebruik van kwark en citroensap blijft je sausje echt heel lekker fris.

Je kunt de Italiaanse kruiden ook vervangen door Provençaalse kruiden of juist door peterselie of basilicum. Hier wissel ik zelf vaak mee af. Als ik pasta met komkommer en tomaat eet als salade gebruik ik vaker Italiaanse kruiden. Maar ga ik voor courgette en zongedroogde tomaat met parmezaanse kaas dan kies ik eerder voor Provençaalse kruiden. De basis blijft hetzelfde maar de kruiden zorgen toch net voor een smaak verschil!

Ik heb het recept voor de dressing hieronder uitgewerkt. Maar ga zelf lekker experimenteren met de ingrediënten van de salade. Deze kun je helemaal zelf op smaak maken!

Salade dressing

Recipe by lislovescookingCourse: salade
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

  • 1 citroen

  • 5 el (lactosevrije)kwark

  • 2 tl gedroogde kruiden (Italiaans, Provençaals, basilicum, peterselie)

  • zout/peper

  • Optioneel: snufje cayenne peper

Bereidingswijze

  • Pers de citroen uit
  • Roer het citroensap door de kwark, mayonaise en mosterd
  • Schep de gedroogde kruiden erdoor heen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de dressing bij jouw lievelingssalade

P.s. ik ben benieuwd wat voor salade jij maakt! Laat je mij jouw salade? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik heel erg leuk! En kijk hier eens voor alle salades die ik op mijn blog heb staan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *