Slagroom tartelettes

Slagroom tartelettes

Krokante glutenvrije tartelettes met een vulling van frambozenjam, vers fruit, opgeklopte slagroom en een chocolade quinoa krokantje

Zelfgemaakte tartelettes met een vulling van jam, aardbeien, slagroom en een krokantje

Dit is een recept voor krokante glutenvrije tartelettes die gevuld zijn met jam, aardbeien, lekker veel slagroom en een chocolade krokantje. Ik heb genoten van deze heerlijke tartelettes en raakte geinspireerd om dit vaker te maken.

Al weer een tijdje geleden maakte ik deze taartjes voor mijn opa en oma die op bezoek kwamen. Ik was voor deze tartelettes met slagroom geïnspireerd door de tompoucen die zei elke donderdag eten. Alleen voor een tompouce moet je bladerdeeg gebruiken en daar had ik nou net geen zin in.

Bladerdeeg uit de winkel vind ik niet zo heel geweldig lekker en het zelf maken is echt heel veel werk. Een leuk experiment voor een keertje, maar niet voor vandaag. Hierom bakte ik krokante tartelettes met een vulling van jam, slagroom, fruit, slagroom en een krokanter hapje bovenop. Dit was een top idee! Je had alsnog een beetje de smaken van een tompouce, maar dan op een hele ander manier.

Eigenlijk zijn dit hele simpele maar lekkere taartjes geworden die je heel snel kunt maken! Het resultaat is mooi en je krijg er geen genoeg van..!

Varieer er lekker een end op los, maar dit maakte ik er van!

Slagroom tartelettes

Recipe by lislovescookingCourse: gebak
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • Tartelettes
  • 100 gr boekweitmeel

  • 30 gr kokosbloemsuiker

  • 30 gr ongezouten roomboter/kokosolie

  • 1 tl Living’ la Vida Choca *

  • 2 el (amandel)melk

  • Optioneel zelf maken
  • 300 gr frambozen/aardbeien

  • 1 a 2 el maizena

  • 1 tl vanille aroma

  • 1 blaadje gelatine

  • Optioneel: 1 el kokosbloemsuiker

  • Of gebruik 16 el kant en klare jam

  • Korkantje
  • 20 gr gepofte quinoa

  • 1 el honing

  • 1/2 el Living’ la Vida Choca

  • Toppings
  • slagroom

  • aardbeien/frambozen

    * kaneel, cacao poeder en wat extra suiker werkt ook heel goed

Bereidingswijze

  • Als je de jam zelf maakt verwarm de frambozen of aardbeien in een pannetje totdat je ze kunt prakken
  • Voeg na het prakken de rest van de ingrediënten toe
  • Roer deze goed door elkaar, haal van het vuur en laat deze afkoelen in de koelkast voor ongeveer 4 uurtjes
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en het vier tartelettes vormpjes goed in
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een mooi geheel
  • Verdeel het mengsel over de vier vormpjes en gebruik een natte spatel/lepel/handen om het beslag goed uit te spreiden
  • Bak de bodems voor 12 a 15 minuten krokant
  • Laat ze goed afkoelen voordat je verder gaat
  • Ik maakte de krokantjes door alle ingrediënten te mengen, uit te spreiden op een met bakpapier bekleedde bakvorm en 10 minuten te bakken op 180 graden (als je ze laag afkoelen worden ze weer zacht, maar nog steeds heel lekker)
  • Haal de bodempje uit de vorm en schep in elke tartelette 2 a 3 el jam
  • Snijd wat fruit in stukjes en verdeel die over de jam
  • Klop de slagroom op en spuit/schep die over de jam en fruit laag
  • Versier met de krokante stukjes en wat extra fruit

P.s. ga jij deze tartelettes maken of een van mijn andere gebakjes? Laat je mij dan weten hoe ze smaakte in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *