Als bloginsider voor Franseca Kookt mag ik het merk SMAECK uitproberen. Dit zijn vegetarische spreads en filet americains.
De opdrachten zijn simpel en leuk. Maak een lunch, maak iets voor de borrel en verzin een leuk diner gerecht. Hier kan ik veel mee en ga ik ook met plezier mee aan de slag.
In deze blog zal ik de recepten delen die ik met SMAECK maak. Ook zal ik een review geven over wat ik van de smaken vind en welke mijn voorkeur heeft.

Dit zijn de acht smaken die er zijn
Paprika & Courgette met een vleugje chili:
Je proeft goed het zoete van de paprika terug, de spread heeft de structuur van courgette en kikkererwten. Ik proef niet heel veel chili terug. De spread had van mij iets pittiger gemogen.
Velderwten met peterselie en pijnboompitten:
Heel erg fris van smaak, je proeft echt de velderwten. Ik vind hem iets flauw van smaak, van mij mag er iets meer zout in. De spread lijkt mij erg lekker met een plakje kaas. Je proeft zoet en hartig tegelijk waar ik wel van hou.
Rode Bieten met een vleugje komijn en citroengras:
Ik ben geen fan van rode bieten maar deze spread is goed te doen. Je proeft de komijn terug en de spread heeft iets zurigs van het citroengras. Helaas blijven het rode bieten en is dit dus sowieso niet mijn favoriet.
Pompoen met curry en gember:
Deze smaak vind ik erg lekker. De pompoen maakt de spread lekker zoet maar niet zoet. de gember en de chili pepertjes die erin zitten geven de pompoen erg veel pit. De spread is hierdoor zoet maar tegelijk ook pittig van smaak wat zorgt voor een mooie combinatie van smaken.
Vegetarische crème Oriëntaals gekruid:
Deze heeft een erg lekkere smaak. Ik moet wel zeggen dat ik het ik niks op filet Americain vind lijken, nou okee misschien alleen de structuur. Er zit iets pittigs in en de crème is lekker gekruid. Een hele goede combi is mijn komkommer of wortel!
Vegetarische crème Americain Naturel:
Sinds kort weet ik pas dat ik filet Americain lus en toen ik deze variant kreeg was ik toch erg nieuwsgierig. Filet Americain zou ik nooit voor mijzelf kopen maar misschien heb ik nu een variant gevonden die wel in mijn boodschappenmandje beland… Ik vind deze erg lekker. Het heeft de structuur van filet Americain maar dan zonder het vlees. De smaak is zacht en erg goed te combineren met kaas of groente.
Vegetarische crème Americain Martino:
Van alle vegetarische cremes vind ik deze het lekkerste. De augurk en de uitjes zorgen net voor dat kleine beetje extra! Erg lekker op crackers, maiswafels en in de rijst!
Vegetarische crème Americain Mediterraan:
Een crème Americain met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Ik vind hem lekker maar nou niet zoveel extra dan de gewone crème Americain. De crème hapt lekker weg en is goed smeerbaar. De smaak is goed en de toppings zijn lekker.
De opdrachten
Lunch time!
Op donderdagen verzorg ik vaak de lunch voor mijzelf en één of twee andere. Daarom heb ik voor deze donderdag een kwarkbrood met Italiaanse kruiden gebakken en de plakjes van dit brood belegd met 4 verschillende smaken: Vegetarische crème Americain Naturel, Pompoen met curry en gember, Rode bieten met een vleugje komijn en citroengras en de laatste Velderwten met peterselie en pijnboompitten . Samen met wat groente erbij is dit een lekkere, makkelijke, voedzame en gezonde lunch!
Sharing is caring!
De eerste opdracht die ik deed was een borrelplank maken met de Paprika & Courgette spread, Velderwten met peterselie en pijnboompitten en de Rode bieten met een vleugje komijn en citroengras.
Ik maakte een lekkere borrelplank met meerdere hapjes, nootjes en tomaatjes.
Hapje 1: Komkommerrolletjes gevuld met roomkaas met kruiden
Hapje 2: Courgette chipjes
Hapje 3: Gebakken wortel sticks
Hapje 4: Krokante driehoekjes
Mix it up!
Voor het avondeten heb ik een bloemkool bodem belegd met de paprika en courgette spread. Dit is een lekkere toevoeging aan de pizza en net even wat specialer dan alleen tomatensaus. Verder belegde ik de pizza met miso champignons, courgette, paprika, rucola en Parmezaanse kaas
Recepten:

- Kwarkbrood
Ingrediënten:
160 gr speltmeel
160 gr magere kwark
4 eieren
2 tl bakpoeder
1 el Italiaanse kruiden
zout/peper/chilipeper
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten tot een mooi egaal beslag
Verplaats dit naar een cakevorm bekleed met bakpapier
Bak je brood 45 minuten op 180 graden en 15 minuten afkoelen in de oven

- Komkommerrolletjes:
Ingrediënten:
komkommer
roomkaas met kruiden
Bereidingswijze:
Schaaf lange plakken van de komkommer
Besmeer de plakken met roomkaas
Rol ze op en eet ze op
- Courgette chipjes:
Ingrediënten:
courgette
zout
knoflookpoeder
chilipeper
olijfolie
Bereidingswijze:
Schaaf de courgette in plakjes
Meng de olie met de kruiden en de courgette
Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier
Bak de chipjes op 180 graden voor 20 a 30 minuten, keer ze halverwege om
- Gebakken wortel sticks:
Ingrediënten:
wortel
olijfolie
zout
paprika poeder
uien poeder
Bereidingswijze:
Snijd de wortel in repen
Meng de wortel met de olie en de kruiden
Leg de reepjes op een bakplaat met bakpapier
Bak de sticks op 220 graden voor 25 minuten, keer ze regelmatig
- Krokante driehoekjes:
Ingrediënten:
plakjes hartig taart deeg
olijfolie
zeezout
rozemarijn
Bereidingswijze:
Ontdooi het hartige taart deeg
Besmeer de plakjes met olijfolie
Strooi het zeezout en de rozemarijn erover heen
Snijd het deeg in driehoekjes
Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier
Bak de driehoekjes op 220 graden voor 25 minuten

- Pizza:
Ingrediënten:
bloemkoolpizza
courgette en paprika spread paprika
courgette
champignons
miso pasta
rucola
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bak de pizzabodem 2 minuten
Snijd de champignons in plakjes
Bak deze in een koekenpan met een tl miso pasta
Besmeer de pizza met de spread
Beleg met de groente en kaas
Bak de pizza nog 8 minuten in de oven
Top de pizza af met de rucola