Spaghetti and meatballs

Spaghetti and meatballs

Spaghetti and meatballs met een homemade tomatensaus! Een klassiek gerecht die veel smaak heeft, simpel te maken is en heel goed smaakt!

Pasta waar je u tegen zegt

Spaghetti and meatballs met een homemade tomatensaus is een klassiek gerecht. Ik ben gek op pasta en dit is een gerecht die veel smaak heeft, simpel te maken is en heel goed smaakt! Dat ik er nog nooit eerder aan gedacht had om deze pasta te maken verbaast mij…

Foodblogswap

Gelukkig is daar dan de foodblogswap en werd ik geïnspireerd om aan een klassiek gerecht mijn eigen twist te geven!

Deze keer werd ik gekoppeld aan de blog van Hilde van Slowfoody.nl. Een heerlijke website vol dinner inspiratie, slowcooker recepten en eigenlijk gewoon heel veel lekker eten! De keuze was dan ook weer reuze, maar mijn oog viel toch op een klassieker gerecht. Ik vind het leuk om aan een klassieker mijn eigen twist te geven en dat kon met deze keuze heel goed!

Spaghetti and meatballs met een geweldig lekkere zelfgemaakte saus

De keuze is, zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt had, was de spaghetti and meatballs. Ik begin al met het veranderen van het recept door erbij te zeggen dat je heel goed glutenvrije spaghetti kunt gebruiken 😉 Maar ik veranderde meer.

Recept

In het recept wordt een laurier blaadje gebruikt. Nou heb ik dit echt nooit in huis en verving dit door een maggi blokje. Tip voor mijzelf is wel om een half blokje te gebruiken omdat de saus anders iets te zout wordt…. Maar wat extra Italiaanse kruiden is ook weer een lekkere vervanger van het maggi blokje.

Hilde maakte in het originele recept zelf de gehaktballetjes. Dat vind ik een super idee omdat het vlees dan veel beter smaakt! Nou eet ik bijna geen vlees meer thuis dus ik ging voor de vegetarische gehaktballetjes. Dit vond ik een super oplossing want zo had ik alsnog echt het idee dat ik een spaghetti met gehaktballen at.

Kortom dit is een gerecht waar ik van gesmuld heb en ik zeker nog vaker ga maken!

Spaghetti and meatballs

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

 • (glutenvrije) spaghetti

 • 200 of 400 gr (vegetarische)gehaktballetjes*

 • Tomatensaus
 • 400 gr tomatenblokjes

 • 1 klein blikje tomatenpuree

 • 2 sjalotjes

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 el gedroogde basilicum

 • snufje peper

 • 1 tl (kokosbloem)suiker

 • 1/2 maggi blokje of 1 el Italiaanse kruiden en een snuf zout

 • 250 gr cherry tomaatjes

 • Optioneel: handje verse basilicum blaadjes

  * Ik houd van veel saus dus dit is voor mij een mooie hoeveelheid. Mocht je nou van iets minder saus houden dan is dit sausrecept voor 3 a 4 personen

Bereidingswijze

 • Maak de gehaktballetjes als je geen vegetarische balletjes of kant en klare gehaktballetjes gebruikt
 • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes of vegetarische balletjes aan. Haal ze na het aanbakken uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier
 • Snipper de sjalotjes en knoflook
 • Verhit opnieuw een el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig
 • Voeg de tomatenpuree toe en roerbak deze 1 minuut mee
 • Voeg de tomatenblokjes, gedroogde basilicum, wat verse basilicum, peper, suiker en het maggi blokje toe
 • Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat het geheel een kwartiertje pruttelen, roer af en toe door om aanbakken te voorkomen
 • Na een kwartiertje voeg je de tomaatjes toe en laat je de saus nog een kwartiertje sudderen met de deksel op de pan, roer nog steeds af en toe door
 • Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet daarna af
 • Voeg de gehaktballetjes of vegetarische balletjes toe aan de saus en serveer met de spaghetti, verse basilicum en Parmezaanse kaas

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze spaghetti and meatballs pasta vind. Laat je mij het weten als je dit recept of een van mijn andere dinner recepten maakt? Vind ik super leuk om te zien en maakt mijn dag! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*