Tomaten hummus

Tomaten hummus

Hummus vind ik een van het lekkerste beleg voor op brood, crackers of rijstwafels. Dit goedje heeft van zichzelf al zoveel smaak dat het bijna geen extra opsmuk nodig heeft!  

Voor dit recept heb ik een gewone hummus omgetoverd tot een hummus met een extra smaakje. De tomaten geven de hummus iets meer frisheid. Niet alleen kun je deze hummus op de boterham eten, nee je kunt hem ook heerlijk eten met wat chipjes bij de borrel. Of dip er een keer je falafel of kip in, serveer het bij een couscous gerecht of eet hem zo op met een lepel…. 😉

Een kleine tip van mij… Misschien moet je na het eten van deze hummus een kauwgompje eten als je nog iets belangrijks te doen hebt.. !

Tomaten hummus

Recipe by lislovescooking
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes

Ingrediënten

  • Blikje kikkererwten (300 gr)

  • 1 el tahin

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el verse citroensap

  • 1 tl komijnzaad

  • chiliflaxes naar smaak

  • snufje zout

  • 10 cherry tomaatjes

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken
  • Pel het teentje knoflook
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes
  • Doe alle ingrediënten, behalve de tomaatjes, in de keukenmachine en mix dit tot een egale massa
  • Schep als laatste de tomaatjes erdoorheen

Notities

  • Je kunt de hummus het beste bewaren in een goed afsluitbare pot en in de koelkast. De hummus blijft zeker een dag of vijf lekker!

P.s. ik ben benieuwd wat je van dit recept vind. Je kunt mij dat hieronder laten weten of op Instagram of Facebook #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *