Tomaten soep met gevuld brood

Tomatensoep zoals thuis

Een lekker soepje met een stokbroodje is soms zo lekker en zo makkelijk om te maken. Je maakt het klaar wanneer je tijd hebt en zodra je wilt gaan eten warm je je soep op en bak je je stokbrood af.  

Voor vandaag deel ik een tomatensoep recept die je heel makkelijk zelf kan maken. Ook vertel ik je het recept van mijn favoriete bijgerecht bij de soep. Het is een stokbrood die je vult met een zelfgemaakte vulling. Hierdoor heb ik altijd het stokbrood erbij wat ik lekker vind!

Geniet van deze maaltijd!  

Tomaten soep met gevuld brood

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 750 gr roma tomaten

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 2 blokjes rundvlees/groente bouillon

  • 750 ml water

  • 1 tl komijn

  • 1/2 el gedroogde peterselie

  • Zout/peper

  • topping soep
  • 4 plakjes zoute ham (Coburger ham of parma ham gebruikt ik meestal)

  • 2 lente uitjes

  • Broodjes
  • 4 afbak pistoletjes

  • 200 gr smeerkaas 

  • 4 plakjes zoute ham (zelfde als voor de soep)

  • 2 lente uitjes

  • 2 tenen knoflook

  • Chili vlokken

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaat in blokjes
  • Verhit 1 el olie in de pan en fruit de uien en knoflook
  • Voeg de tomatenpuree en de komijnpoeder toe en roerbak dit voor 1 minuut mee
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en roer alles 3 minuten goed door
  • Schenk het water bij de tomaten en voeg de bouillonblokjes toe
  • Laat je tomaten voor 15 minuten pruttelen en roer af en toe 
  • Na 15 minuten kun je je soep pureren met een staafmixer 
  • Laat je soep nog 10 minuten zachtjes koken voor de optimale smaak

    Topping soep
  • Scheur 4 plakjes ham in stukjes en snijd de lente ui in ringetjes
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur
  • Bak de plakjes ham knapperig en laat daarna goed afkoelen

    Gevuld brood:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snijd plakjes van de ongebakken pistoletjes
  • Pers het teentje knoflook uit, snijd de lente ui in ringetjes en snijd de ham in kleine stukjes
  • Meng alles met de smeerkaas en de chili vlokken tot een smeerbare massa
  • Smeer een beetje op elk plakje brood en plak de sneetjes dan weer tegen elkaar aan
  • Bak je broodjes in 8 a 10 minuten goudbruin en knapperig

P.s. ik ben erg benieuwd wat jij van deze maaltijd vind. Laat je een reactie achter als je dit gaat maken? Je kunt het mij ook vertellen op Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *