Tosti speciaal

Mosterdbrood gegrild met appel, ham, jam en geitenkaas

Dit is een iets uitgebreider lunch recept dan jullie van mij gewend zijn, maar het is zeker de moeite waard..!  

Als eerste maak je zelf je eigen kwarkbroodje, vervolgens beleg je dit broodje met de ingrediënten en als laatste grill je het hele broodje met beleg nog even in het tosti ijzer.

Je hebt dan helemaal een homemade tosti! Ik zelf vond dit echt een hele geslaagde combinatie, zoet en zout, hartig en fris.. Een ware smaakexplosie bij elke hap!  

Tosti speciaal

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ik gebruikte een ovenbestendig bakje van ca. 10 bij 10 cm

Ingrediënten

  • Broodje
  • 40 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 40 gr kwark

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 1/2 tl mosterd

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • snufje chiliflaxes

  • Beleg
  • 1/4 granny smith appel

  • 1 plakje zoute ham (ik gebruikte Coburger rauwe ham)

  • geitenkaas bolletjes naar smaak

  • 1 el frambozen jam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakje of vet hem in
  • Meng alle ingrediënten voor het broodje tot een egaal beslag
  • Verdeel dit beslag over het ovenbestendige bakje en bak het broodje in 25 minuten goudbruin
  • Laat het broodje een beetje afkoelen buiten de oven zodat je het broodje in de lengte kan opensnijden als die genoeg is afgekoeld
  • Snijd de appel in dunne plakjes
  • Verwarm het tosti-ijzer voor
  • Smeer de jam op de onderste kant van het opengesneden broodje
  • Leg hier de ham, appel en tot slot de geitenkaas bolletjes overheen
  • Plaats de bovenkant van het broodje op het beleg en gril het broodje een paar minuten in je verwarmde tosti-ijzer

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit wat uitgebreidere lunch gerecht vind. Je kunt mij dit vertellen door hieronder een reactie achter te laten of mij het te vertellen op Facebook of Instagram #lislovescooking. Ik ben nieuwsgierig!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*