Vega balletjes

Vegetarische balletjes van aubergine en kikkererwten

Laats zag ik ergens vegetarische balletjes van aubergine voorbij komen. Dit is voor mij een nieuwe uitvinding. Ik ken wel de groente balletjes en burgers maar nog nooit gezien dat ze volledig uit aubergine bestonden.

Ik was erg geïntrigeerd door dit en besloot zelf een poging te wagen van aubergine en kikkererwten. Ik voegde boekweitmeel toe om alles te binden en kruidde ze met ras el hanout en peterselie. Dit combineerde erg goed en nu heb ik een hele voorraad vegetarische balletjes in mijn vriezer liggen!

Dit keer combineerde ik de balletjes in een lichte salade voor de lunch, maar je kunt ze ook opbakken op de bbq of verwerken in een saus. Je kunt er alle kanten mee op!

Vega balletjes

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Lunch, Borrelhapje
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingredi├źnten

  • 1 aubergine

  • 1 blikje kikkererwten ca. 130 gr

  • 1/2 el ras el hanout kruiden

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • 1 teentje knoflook

  • 3 el olijfolie

  • 70 gr boekweitmeel

  • Zout

  • Peper

  • Chiliflaxes

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine in stukjes
  • Snipper de ui en knoflook
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de aubergine, ui en knoflook in ongeveer 5 a 7 minuten gaar
  • Laat de aubergine volledig afkoelen
  • Lek de kikkererwten uit en spoel ze goed af
  • Schep de aubergines in een keukenmachine, voeg hier de kikkererwten, de kruiden kruiden, 1 el olijfolie en het boekweitmeel aan toe
  • Pureer dit tot een egaal mengsel
  • Maak je handen nat en maak met natte handen 12 bolletjes van het beslag (als je handen droog zijn plakt al het beslag aan je handen vast)
  • Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan
  • Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin (doe dit niet op te hoog vuur, je wilt ze door en door verwarmen en niet verbranden)

Notities

  • Serveer ze met een lekkere salade, van de bbq of door de pasta
  • Je kunt de balletjes ook heel goed invriezen. Bak ze na het ontdooien op in de koekenpan of in de oven

P.s. ik ben nieuwsgierig naar jou eindresultaat. Laat je mij dit zien door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *