Vegaburger

Een zelfgemaakte vegaburger op een bijzonder broodje

Speciaal voor Koningsdag heb ik deze post ontwikkeld… De burger zat al heel lang in mijn hoofd maar de uitvoering nog niet. Toen ik dan ook gevraagd werd door de oranjepaprika om een lekker recept te bedenken met oranje paprika in de hoofdrol wist ik het eindelijk! De burger moest op het broodje gemaakt van paprika…!

Wist je dat de oranje paprika veel meer vitamine C bevat dan andere paprika’s? Ik wist dit niet, duw weer wat geleerd! De kleur vind ik vooral heel vrolijk en past super goed bij Koningsdag!

Door de paprika even te grillen wordt de smaak lekker zoet, een frisse salsa, aardappeltjes en een kerrie-mayo gecombineerd met een vegaburger. De burger is lekker hartig van smaak en past hierdoor goed bij het zoete en frisse!

Ik maakte van dit recept vier kleine burgertjes maar je kunt ook heel goed 2 grote burgers maken. 

Het is niet het meeste makkelijke ‘broodje’ om te eten, maar het ziet er vrolijk uit en smaakt heerlijk!

Vegaburger

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

25

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kidneybonen (uitlekgewicht ca 125 gram)

  • 1 el tomatenpuree

  • 1/4 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 20 gr paneermeel

  • zout/peper/chiliflaxes

    Salsa

  • 2 el maïs

  • 1 grote tomaat

  • 1 tl (appel)azijn

  • 1/2 el chilisaus

  • 1 Jalapeno peper

  • 1/4 rode ui

    Overig

  • 2 of 4 oranje paprika’s

  • aardappeltjes/frietjes

  • 1 el mayonaise

  • 1 1/2 el ketchup

  • 1/2 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

  • Giet de kidneybonen af en spoel ze goed af
  • Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook uit
  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
  • Voeg de bonen, ui, knoflook, tomatenpuree, paneermeel en kruiden samen en maal ze (grof)fijn
  • Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maak 2 of 4 burgers van het mengsel
  • Bak ze in 18 a 25 minuten gaar (ligt aan hoeveel burgers je maakt, grotere burgers moeten langer dan de kleintjes)
  • Maak ondertussen de salsa door de ui te snipperen, tomaat en jalapeno peper in blokjes te snijden
  • Meng de groente met de azijn en chili saus en kruid dit naar smaak met zout en peper
  • Bak de aardappeltjes/frietjes goudbruin in de oven of koekenpan met wat olie en zout
  • Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadlijsters
  • Smeer de helften in met olijfolie, zout en peper
  • Verwarm een grill of grillpan en grill de paprika helften voor 4 minuten
  • Ondertussen kun je de mayo maken door de mayonaise, ketchup en kerriepoeder tot een sausje te roeren
  • Als alles klaar is kun je je paprika ‘broodje’ gaan beleggen. Begin met een paprika helft, giet hier nog wat extra chili saus overheen, een eetlepel salsa, de burger, wat kaas en de andere helft van de paprika

Notities

  • Serveer met de overige salsa, extra kaas, aardappeltjes en mayo en geniet ervan!

P.s. als je deze burger of deze hamburger gaat maken ben ik benieuwd naar jou resultaat. Laat je mij weten wat je er van vind? Dit kan hieronder of op Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *