watermeloen poke bowl

Watermeloen poke bowl

Sushi is echt mijn lievelings eten!! Het liefst eet ik het elke dag, maar dan wel de sushi uit een restaurant. Zelf sushi maken gaat mij nog niet zo goed af…

Gelukkig kan ik wel heel goed een poke bowl bowl of sushi bowl maken. Dan hoef je niet moeilijk te doen met nori vellen oprollen en uit elkaar vallende sushi. Dit is gewoon een lekkere maaltijd zonder veel moeite eigenlijk!

Dit keer ging ik voor een vegetarische bowl. Ik eet bijna geen vlees als ik alleen eet maar vind het wel lekker om iets zoutigs te eten bij mijn eten eten. Hierom marineerde ik watermeloen net als ik zou doen met rauwe zalm. De watermeloen neemt de marinade heel goed op en is daarom een top vervanger voor rauwe zalm!

De echte rauwe vis bewaar ik wel voor in het sushi restaurant! Die kunnen daar 100x beter bereiden dan ik… Maar voor nu smikkel ik gewoon een sushi bowl met watermeloen.

Watermeloen poke bowl

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

 • Watermeloen marinade
 • 300 gr watermeloen

 • 1 el sojasaus

 • 1 tl sesamolie

 • 2 tl honing

 • 1 cm gember

 • 1/2 limoen, sap

 • chili flaxes naar smaak

 • Bowl
 • sushi rijst

 • 1 el sesamolie

 • 250 gr champignons

 • 2/3 komkommer

 • blikjes sojaboontjes

 • 1 paprika

 • 2 lente uitjes

 • cashewnootjes

 • nori vel/snippers

 • 1 el pindakaas

Bereidingswijze

 • Snijd de watermeloen in stukjes
 • Meng de watermeloen met de fijngesneden gember en alle andere ingredienten en zet voor een uurtje afgedekt in de koelkast
 • Kook de sushi rijst volgens de verpakking
 • Snijd de champignons in plakjes en bak deze in sesamolie gaar
 • Snij de komkommer, paprika en lente ui in plakjes/stukjes
 • Schep de rijst in een bowl, verdeel de groente erover, schep de watermeloen en champignons erop
 • Meng de pindakaas door de overige watermeloen marinade
 • Garneer je bowl met de cashewnoten, lente ui en nori
 • Schenk de pindakaas dressing eroverheen

P.s. ik ben benieuwd of jij net zo geniet van deze vegetarische sushi bowl/poke bowl als ik deed. Laat je een reactie of foto achter als je deze gaat maken? Dit kan door hieronder een reactie te plaatsen of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*