Welkom op mijn blog

Een klein stukje over mij

Welkom op mijn blog! Wat leuk dat je een kijkje neemt tussen al mijn recepten maar ook dat je geïnteresseerd bent in wie ik ben. Ik ben Melissa en ik maak graag creatieve, glutenvrije en makkelijke recepten. Ik wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om zichzelf een keukenprins(es) te voelen!

Zolang ik mij kan herinneren hou ik al van koken en bakken. Met mijn 10 jaar bakte ik boterkoeken of appeltaarten uit pakjes of versierde ik taarten met fondantbloemetjes. Niet veel later begon ik met het zelf bakken van pannenkoeken, gebakken ei, pasta en nog veel meer diner recepten. 
Een tijdje geleden was mijn bakplezier weg.  Dit kwam door een periode van een slechte relatie met eten. Ik viel veel te veel af en was bang voor een boel producten. Gelukkig is mijn passie voor bakken weer terug gekomen! Stapje voor stapje heb ik het eten weer opgebouwd en ben ik creatiever gaan denken in de keuken. De kant-en-klare pakjes verdwenen en ik begon met experimenteren. 

Door het experimenteren in de keuken zijn de producten waarmee ik kookte en bakte ook veranderd.  Glutenvrije en natuurlijke producten zijn mijn leven in geslopen. Ik merk dat als ik minder gluten eet mijn lichaam hier beter op reageert. Elke dag vlees is uit mijn eetpatroon verdwenen, ik ontdekte vleesvervangers en ik kook veel met peulvruchten. Natuurlijke producten zonder toevoegingen ben ik fan van om elke dag mee te werken. Maar ook ik geniet van een lekkere taart vol suikers of een schaaltje chips!

Tegenwoordig daag ik mijzelf uit om de lekkerste en mooiste gerechten uit de oven te laten rollen. Creatief bezig zijn in de keuken heeft mijn relatie met eten verbeterd. Ik heb mijn liefde voor koken herontdekt en tegenwoordig kook ik met plezier mooie gerechten. 

Met lislovescooking hoop ik mensen te inspireren om creatief in de keuken te zijn. Jezelf uitdagen tot lekkere, mooie en creatieve recepten te creëren is iets wat mij blij maakt en hopelijk jou ook inspireert.! Ik wil dat iedereen zich een keukenprins(es) kan voelen wat de situatie ook is!

Heel veel bakplezier!

Groetjes Melissa 

Welkom op mijn blog

Hoi,

Welkom op mijn blog!
Lang heb ik getwijfeld of ik een blog wou beginnen, maar na lang twijfelen heb ik toch besloten om er een te beginnen. Op mijn blog wil ik voornamelijk leuke, makkelijke, gezonde en goedkope (studenten) recepten gaan plaatsen.

Mijn liefde voor koken en bakken gaat een lange tijd terug. Zo lang ik mij kan herinneren houd ik al van koken, bakken en eten. Toen ik nog klein was, en bij mijn ouders woonde, maakte het me geen bal uit wat ik at of maakte. Maar nu ik een paar jaar ouder ben maakt dit mij wel wat meer uit. Mijn relatie met eten veranderde en ik at steeds minder. Gelukkig ben ik uit die periode maar mijn ogen zijn wel geopend.

Koken en bakken zijn nog steeds grote passies van mij en sinds een paar maanden ben ik dit weer heel erg gaan oppakken. Alleen viel mij op dat veel recepten voor vier personen zijn en vaak de gezondere recepten ook heel duur. Nu ben ik een student met niet extreem veel geld en liep ik hier een beetje op vast. Ik ben gaan experimenteren met de bestaande recepten en kwam er al snel achter dat je veel dure ingrediënten kan vervangen voor goedkopere producten. Ook is het vaak goed mogelijk om de hoeveelheden van recepten aan te passen en leuke maaltijden te maken voor één-persoon.

Ik hoop dat ik met mijn blog meer studenten, mensen met niet extreem veel geld, mensen die van koken en lekker eten houden te inspireren tot het bakken en koken van gezonde en lekkere gerechten!

Leuk dat je er bent,
Groetjes Melissa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *