Mini aardbeien kwarktaartje met stroopwafels
Een klein mini aardbeien kwarktaartje met een bodem van glutenvrije stroopwafels. Een zoet klein taartje met aardbeien, stroopwafels en chocolade!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Wachttijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 30 minuten min
Bodem
- 65 gram (glutenvrije)stroopwafels
- 15 gram pure chocolade
- 10 gram (glutenvrije)havermout
- 10 gram (plantaardige)boter
Vulling
- 150 gr (lactose vrije)yoghurt
- 1 tl vanille
- 60 gram aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
Toppings
- pure chocolade
- aardbeien
- stroopwafels
Bekleed een springvorm van 12 cm. met bakpapier of vet deze heel goed in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter, verkruimel de stroopwafels, hak de chocolade in stukjes en pureer de aardbeien.
Meng alle ingrediƫnten voor de bodem en druk goed aan in de springvorm.
Bak de bodem voor 12 a 15 minuten en laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer 3/4 door de yoghurt en het laatste beetje door de gepureerde aardbeien.
Giet de yoghurt over de stroopwafel bodem en druppel het aardbeien mengsel over de yoghurt. Roer er voorzichtig met een vork doorheen zodat je een swirl effect krijgt.
Zet je taartje voor minimaal drie uur in de koelkast.
Versier je taartje met stukjes chocolade, stroopwafels en vers fruit. Geniet van dit kleine taartje!
Ik gebruikte deze stroopwafels, deze zijn gluten- & lactose vrij!
Trefwoord aardbei, chocolade, glutenvrij, kwark, kwarktaart, lactose vrij, mini taartje, stroopwafel