Ga terug
Vegan bananen pancakes

Vegan bananen pancakes

Makkelijke, fluffy vegan bananen pancakes die glutenvrij en lactose vrij zijn! Bak met gemak deze stapel pancakes om bij het ontbijt van te genieten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 banaan rijp
  • 1 el kokosbloem(suiker)
  • 1 tl kaneel
  • 200 gr (lactose vrije)yoghurt
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 a 2 el oploskoffie/cacaopoeder/kaneel/vanille/stukjes chocolade/nootjes/rozijnen

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn met een vork. Roer hier de kwark, boekweitmeel, suiker, bakpoeder en smaakmaker doorheen. Meng tot je geen klontjes meer hebt en stop dan. Zet je beslag, als je de tijd hebt, voor minimaal 30 min of langer in de koelkast. (Mocht je beslag echt te dik worden, voeg dan nog een scheutje amandelmelk toe en roer goed door voor dat je gaat bakken.) 
  • Verhit een goede koekenpan op hoog vuur totdat deze goed heet is. Draai het vuur dan tot middel hoog vuur en schep 2 a 3 hoopjes beslag in de pan, en maak ze iets ronder en platter. Draai deze om als er bubbeltjes aan de bovenkant van de pancakes ontstaan en je spatel gemakkelijk onder de pancake schuift. Draai je pancake dan om en bak nog voor 1 minuut. 
  • Ga zo door tot al je beslag op is. 
  • Serveer met vers fruit, kwark en jouw favoriete toppings! 

Notities

Ik vind green sweet brown een lekkere suikervervanger in dit recept
Trefwoord banaan, chocolade, fruit, glutenvrij, koffie, lactose vrij, ontbijt, vegan