Makkelijke ovenschotel met rode pesto
Makkelijke ovenschotel met rode pesto, broccoi, tomaatjes en aardappeltjes. Een maaltijd vol lekkers die alleen maar de oven in hoeft!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Oventijd 25 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
- 400 gram aardappelpartjes
- 1 stronk broccoli
- 250 gram cherry tomaatjes
- 2 el olijfolie
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 a 3 el rode pesto
- zout/peper/chili flaxes
- Optioneel truffel mayonaise en verse basilicum
Indien nodig: kook de aardappelpartjes voor 7 minuten zodat ze al wat gaarder zijn voordat ze de oven in gaan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en halveer de cherry tomaatjes.
Giet de aardappelpartjes af en schep hier de rode pesto doorheen.
Verdeel de aardappeltjes, balletjes, broccoli en tomaatjes over de ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en chilipeper. Zet voor 20 a 30 minuten in de voorverwarmde oven.Controleer regelmatig en schep af en toe om.
Serveer met Parmezaanse kaas, truffel mayonaise en basilicum.
Trefwoord broccoli, dinner, groente, maaltijd, oven, ovenschotel, tomaat, vega balletjes, zoete aardappel