Ga terug

Griekse rijstsalade

Makkelijke, vegetarische Griekse rijstsalade met groente, feta en olijven. Super simpel maar wel heel lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang dinner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Salade

  • rijst voor 2 personen
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1/2 kleine rode ui
  • 75 gram (plantaardige)feta
  • 15 zwarte olijven

Dressing

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el (plantaardige)yoghurt
  • 2 tl (kruiden)azijn
  • 2 tl gedroogde peterselie/munt
  • zout/peper

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing tot een gladde dressing en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de komkommer en paprika in stukjes, snijd de tomaatjes in vieren de olijven in plakjes en de rode ui in ringetjes.
  • Schep de groente door de afgekoelde rijst en verbrokkel de feta kaas hierover heen.
  • Serveer de salade met de dressing.
Trefwoord dinner, feta, grieks, groente, lunch, olijven, rijst, salade