Spicy tofu sushi bowl
Vegan spicy tofu sushi bowl met groente en sesamzaadjes. Knapperige tofu, rijst en verse groente in een makkelijk recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Rusttijd 30 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Tofu
- 200 gram tofu
- 1 el siracha saus/sambal
- 2 el soja saus/tamari
- 1 tl knoflook poeder
- 1 cm verse gember
Dressing
- 1 1/2 el soja saus
- 1 el maple syrup
- sap 1/2 limoen
- 1 el sesam olie
- 1 tl siracha saus/sambal
Bowl
- (sushi)rijst voor 2 personen
- 200 gram soja boontjes
- 150 gram wortel
- 1/2 a 1 avocado
- 50 gram rucola
- 1 el sesamzaadjes
Begin met het goed laten uitlekken van de tofu. Bij voorkeur pers je alle vocht eruit, dit duurt ongeveer 30 minuten. Dep de tofu hierna droger en snijd deze in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer deze door de tofu blokjes. Laat de marinade voor minimaal 1 uur intrekken.
Maak hierna de dressing klaar. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.
Snijd alle groente voor de bowl in plakjes en stukjes.
Kook de rijst volgens de verpakking en kies of je de rijst lauwwarm of koud wilt serveren.
Verhit een goede scheut (sesam)olie in een koekenpan en laat de olie goed heet worden. Draai dan het vuur tot ,middelhoog en voeg de tofu blokjes toe. Laat de tofu blokjes op middel matig tot laag vuur knapperig worden. Dit duurt ongeveer 15 a 20 minuten. Schud de blokjes regelmatig om zodat ze niet verbranden.
Serveer de gebakken tofu met de rijst, groente, sesamzaadjes en dressing!
Trefwoord avocado, edamame, rijst, siracha saus, spicy, sushi, tofu, vegan, vegetarich, wortel