Ga terug
Glutenvrije appelcake van Charlie´s Kitchen

Charlie's Kitchen appelcake

Charlie's Kitchen kookboek review en glutenvrije appelcake! Een lekkere cake die uit een balans kookboek vol gevarieerde recepten komt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 8 stukjes

Ingrediënten
  

  • 120 gram (glutenvrije) havermout
  • 70 gram (glutenvrije) havermeel
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 1/2 el honing
  • 350 gram appelmoes 0% suiker
  • 11/2 tl koek & speculaas kruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gram pecannoten/walnoten
  • 50 gram rozijnen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik van 18 cm of cakeblik van 21 cm met bakpapier of vet deze goed in.
  • Meng de havermout, havermeel, appelmoes, bakpoeder, kruiden en eieren tot een glad beslag.
  • Verbrokkel de pecannoten en roer deze met de rozijnen door het beslag.
  • Denk het beslag in de vorm en verdeel nog wat noten over het beslag.
  • Bak de cake in 40 a 45 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en daarna volledig op een rooster. 

Notities

De cake kan je ook heel goed invriezen!
Trefwoord appelcake, balans, charlie's kitchen, gezond, glutenvrij, havermout, kookboek, lactose vrij, ontbijt, revieuw, tussendoortje, walnoten