Ga terug

Italiaanse pastasaus met groente

Zelfgemaakte Italiaanse pastasaus met groente. Een smakelijke saus voor over de pasta met heel veel verstopte groente!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dinner
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote ui
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • 75 gram wortel
  • 1/2 prei
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 el hon
  • 1 el groente bouillon
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 5 zongedroogde tomaten in olie
  • 1 el groente bouillon
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Begin met het snipperen van de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringetjes en spoel goed schoon. Rasp de wortel en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsters uit de paprika's en snijd in grove blokjes. Snijd als laatste de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de wortel en prei toe en laat ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg dan de paprika toen en bak alle groentes nog 3 minuten.
  • Voeg de zongedroogde tomaten, honing, de gedroogde kruiden en het bouillon poeder toe. Bak alles voor 1 minuut en voeg dan de gezeefde tomaten en gepelde tomaten toe. Roer alles goed door elkaar en laat op laag vuur, met de deksel op de pan, voor 15 a 20 minuten sudderen.
  • Als de groentes gaar zijn pureer je de saus zo fijn als je zelf wilt en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer met pasta, (vegetarische)gehaktballetjes, verse basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Trefwoord avondeten, dinner, foodblogswap, glutenvrij, groente, Italiaans, lactose vrij, pasta, saus, tomaat