Chocolade tartelettes met banaan en walnoten
Glutenvrije chocolade tartelettes met banaan en walnoten. Heerlijke en feestelijke zoete traktatie die de show steelt!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Wachttijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 40 minuten min
Bodem
- 90 gram (glutenvrije) havermout
- 30 gram walnoten
- 15 gram geraspte kokos
- 4 a 5 medjoul dadels
Vulling
- 250 ml (plantaardige) slagroom
- 70 gram (plantaardige) chocolade spread/pasta*
- 3 blaadjes gelatine
- 1/2 banaan
Toppings
- walnoten
- vers fruit
- chocolade
- kokos
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tartelette vormpjes goed in.
Verbrokkel de walnoten fijn en ontpit de dadels. Kneed deze door de havermout en de kokos tot een plakkerig deeg. Druk het deeg in de tartelette vormpjes. Dit lukt het beste met een natte lepel of natte handen. Bak het deeg voor 10 a 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze na het bakken na een paar minuten uit de vormpjes en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Week de gelatine blaadjes zacht en snijd de banaan in plakjes.
Breng de slagroom samen met 50 gram chocolade pasta zachtjes aan de kook. Als de room kookt draai je het vuur uit en roer je de zachte gelatine blaadjes door de room.
Leg op elke koekbodem drie plakjes banaan en een tl chocolade pasta. Verdeel hierover de room**. Zet voor minimaal 2 uur weg in de koelkast.
Zodra de room is opgesteven kan je ze versieren met extra walnoten en kokos, banaan en vers fruit.
*ik gebruikte de pure chocolade pasta van No Sugar Daddies
**het zou kunnen dat je wat room over houd. Verdeel dit over een paar leuke glaasjes en je hebt een heel lekker toetje!
Trefwoord banaan, chocoalde, glutenvrij, havermout, lactose vrij, slagroom, tartelettes, walnoten, zoet