Ga terug
Rijstepap ontbijttaartje

Rijstepap ontbijttaartje

Klein rijstepap ontbijttaartje met fruit op een glutenvrije havermout bodem! Maak de restjes rijst op een verassend lekkere manier op.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 3 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 25 gram (glutenvrije)havermout
  • 5 gram geraspte kokos
  • 2 medjoul dadels

Rijstepap

  • 50 gram ongekookte rijst

of

  • 150 gram gekookte rijst
  • 100 ml (amandel/kokos)melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 el honing

Toppings

  • vers fruit/gebakken appel
  • granola

Instructies
 

Bodem

  • Bekleed een springvorm van 12 cm met bakpapier. Als je de bodem wilt bakken verwarm dan ook de oven voor op 180 graden.
  • Ontpit de dadels en kneed deze door de havermout en de kokos. Voeg eventueel een tl water toe als je deeg te droog blijft. Druk de bodem goed stevig in de bodem en kies ervoor of je de bodem voor 10 minuten wilt bakken of dat die zacht blijft.

Rijstepap

  • Kook de rijst romig totdat alle melk is opgenomen. Als je rijst ongekookt is duurt dit wat langer.
  • Wel ondertussen de gelatine volgens de verpakking. Zodra de rijst alle vocht heeft opgenomen draai je het vuur van de rijst uit en roer je het blaadje gelatine, de honing en vanille hierdoorheen.
  • Schep de rijst op de bodem en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak je taartje helemaal af met een lekkere topping van fruit en granola.

Notities

Als je de bodem bakt wordt het meer een echt taartje, anders lijkt je ontbijtje meer op overnight oats. Hoe droger je de rijst kookt hoe steviger en minder nat je taartje wordt.
Trefwoord appeltaart, fruit, glutenvrij, havermout, kwarktaart, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, taart