Mini taco's met tempeh
Homemade mini taco's met tempeh gehakt. Een klein vegetarisch hapje die gemakkelijk te maken is en lekker is als avondeten of bij de borrel!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Taco's
- 4 (glutenvrije) wraps*
- 1 el gezouten (plantaardige) boter
Vulling
- 180 gram tempeh**
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 2 el tomatenpuree
- 50 ml water
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl komijn poeder
- 1/2 tl cayenne peper
- 1/2 tl kerrie poeder/gedroogde koriander optioneel
Garnering
- guacomole
- tomaatjes
- lente ui
- crème fraiche
- kaas
Taco's
Begin met het maken van de taco's. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd rondjes uit de wrap. Besmeer deze met gesmolten boter en zet ze zo neer dat ze de vorm van een taco krijgen. Dit lukt heel goed met de achterkant van een muffinblik.
Bak de taco's voor 5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig en laat buiten de oven goed afkoelen en even uitharden.
Vulling
Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in stukjes. Snijd de tempeh in kleine brokjes zodat het lijkt op gehakt.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Als de ui glazig is voeg je de tempeh toe en bak je deze goudbruin.
Als de tempeh goudbruin is voeg je de tomatenpuree en kruiden toe. Roerbak dit voor 1 a 2 minuten en voeg dan het water toe. Laat het geheel op laag vuur even sudderen totdat je een mooie dikke vulling hebt.
Schep de vulling in de taco's en serveer meteen. Lekker met guacomole, creme fraishe, lente ui, rode peper, kaas en tomaatjes!
*Grote wraps bakken kan ook of koop taco's in de supermarkt.
**Gehakt of tofu kan ook!
Ik gebruikte de tempeh gehakt die ik van starttotempeh gekregen had.
Trefwoord gehakt, glutenvrij, guacomole, taco's, tempeh, tomaat, vegan, wraps