Ga terug
Mini taco's met tempeh

Mini taco's met tempeh

Homemade mini taco's met tempeh gehakt. Een klein vegetarisch hapje die gemakkelijk te maken is en lekker is als avondeten of bij de borrel!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Taco's

  • 4 (glutenvrije) wraps*
  • 1 el gezouten (plantaardige) boter

Vulling

  • 180 gram tempeh**
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml water
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1/2 tl kerrie poeder/gedroogde koriander optioneel

Garnering

  • guacomole
  • tomaatjes
  • lente ui
  • crème fraiche
  • kaas

Instructies
 

Taco's

  • Begin met het maken van de taco's. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd rondjes uit de wrap. Besmeer deze met gesmolten boter en zet ze zo neer dat ze de vorm van een taco krijgen. Dit lukt heel goed met de achterkant van een muffinblik.
  • Bak de taco's voor 5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig en laat buiten de oven goed afkoelen en even uitharden.

Vulling

  • Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in stukjes. Snijd de tempeh in kleine brokjes zodat het lijkt op gehakt.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Als de ui glazig is voeg je de tempeh toe en bak je deze goudbruin.
  • Als de tempeh goudbruin is voeg je de tomatenpuree en kruiden toe. Roerbak dit voor 1 a 2 minuten en voeg dan het water toe. Laat het geheel op laag vuur even sudderen totdat je een mooie dikke vulling hebt.
  • Schep de vulling in de taco's en serveer meteen. Lekker met guacomole, creme fraishe, lente ui, rode peper, kaas en tomaatjes!

Notities

*Grote wraps bakken kan ook of koop taco's in de supermarkt.
**Gehakt of tofu kan ook!
 
Ik gebruikte de tempeh gehakt die ik van starttotempeh gekregen had.
Trefwoord gehakt, glutenvrij, guacomole, taco's, tempeh, tomaat, vegan, wraps