Ga terug
Vegan breakfast carrotcake

Vegan breakfast carrotcake

Glutenvrije vegan breakfast carrotcake met yoghurt toppings. Een worteltaart waarvan je kan genieten bij het ontbijt of als tussendoortje!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 125 gram (glutenvrij) havermeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 banaan rijp
  • 125 gram wortels
  • 100 ml (amandel)melk
  • 50 gram kokosolie
  • 25 gram (kokosbloem)suiker
  • 50 gram maple syrup
  • 75 gram pecannoten
  • 50 gram (gemengde) rozijnen
  • 1 tl koek en speculaas kruiden
  • 1 tl vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el chia zaadjes
  • 2 1/2 el water
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl baking soda en 1 el appelazijn voor extra luchtigheid optioneel

Toppings

  • 4 el dikke plantaardige yoghurt
  • 1 mandarijn sap

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de kokosolie.
  • Meng de amandelmelk en het appelazijn en laat dit 10 minuten rusten.
  • Maak het chia ei door het chia zaad met het water door te roeren en voor minimaal 5 minuten goed te laten indikken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Rasp de wortel, prak de banaan fijn en hak de pacannoten in kleinere stukjes.
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
  • Meng de geprakte banaan met de geraspte wortel, maple syrup, kokosolie, amandelmelk mengsen en het chia ei.
  • Roer de droge ingrediënten door het natte beslag en stop met roeren als je geen klontjes meer hebt. Schep dan pas de pecannoten en rozijnen door het beslag.
  • Als je de cake extra luchtig wil meng je nu de baking soda met het appelazijn en schep je dit schuimende mengsel meteen door het beslag.
  • Schep je beslag in de cakevorm en zet meteen in de oven. Bak de cake voor 45 a 50 minuten gaar. Laat even afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.
  • Als de cake helemaal afgekoeld is kun je deze serveren met de toppings. Pers de mandarijn uit en meng dit door de yoghurt. Schep de yoghurt op de cake en versier met jouw toppings. Als je de yoghurt laat opstijven in de koelkast zal die erg indikken.
  • Geniet ervan!

Notities

De cake blijft 2 a 3 dagen lekker zonder topping in een goed afgesloten trommel en 2 a 3 dagen in de koelkast met topping. 
Invriezen kan ook, maar doe dit dan zonder topping.
Trefwoord bananenbrood, carrotcake, glutenvrij, lactose vrij, mandarijn, ontbijt, tussendoortje, vegan