Ga terug
Linzensoep van Charlie's Kitchen

Linzensoep van Charlie's Kitchen

Makkelijk, gezonde en vegetarisch linzensoep van Charlie's Kitchen. Een echte maaltijdsoep met aubergine, linzen en geserveerd met naanbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang dinner

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote aubergine
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram tomatenblokjes blik
  • 300 gram rode linzen kort kokend
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 tot 1 L groente bouillon
  • 100 gram mango blokjes diepvries
  • 1 1/2 el kerriepoeder madras
  • 3 el olijfolie
  • 4 el verse koriander/platte peterselie fijn gehakt
  • 2 a 4 (glutenvrije) naanbroden/pita broodjes
  • 1/2 rode peper optioneel

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook, snijd de aubergine in blokjes en laat de mango stukjes ontdooien.
  • Bestrooi de aubergine met zout en laat deze voor 10 minuten uitlekken in een vergiet. Dep ze droog voordat je ze in de pan aanbakt.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de aubergine toe en bak deze omscheppend aan totdat die bruin kleurt.
  • Voeg de kerriepoeder toe en schep alles nog een keertje goed door.
  • Spoel de linzen goed af in een zeef onder koud stromend water. Doe de linzen en de tomatenblokjes in de pan erbij en bak het omscheppend 1 a 2 minuten mee.
  • Schenk daarna de kokosmelk en de bouillon in de pan en kook de linzen in ongeveer 10 minuten gaar. Verdun de soep eventueel met wat extra water of bouillon als je een dunnere soep wilt.
  • Roer als laatste de ontdooide mango blokjes door de soep.
  • Garneer de soep met de koriander, eventueel rode pepers en serveer met een stuk naanbrood rijst.
Trefwoord aubergine, avond eten, charlie's kitchen, erwtensoep, glutenvrij, kokosmelk, lactose vrij, linzen soep, mango, samenwerking, vegan, vegetarisch