Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10/12 cm met bakpapier.
Hak de amandelen fijn, ontpit de dadel en rasp de sinaasappel.
Kneed de havermout met de kruiden, water, sinaasappelsap, amandelen en dadel tot een stevig deeg. Voeg wat extra water toe als je deeg te stevig blijft en wat havermout als die te nat is.
Druk je deeg stevig aan in de bodem en bak voor 10 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Maak de gelatine klaar volgens de verpakking.
Pers de sinaasappel uit en roer deze door de kokosyoghurt. Meng met de klaargemaakte gelatine en giet dit over de bodem.
Zet je taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier je taartje daarna met vers fruit, amandelen, gebakken kokos snippers en wat witte chocolade. Geniet ervan!
Notities
Dit taartje blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in de koelkast.Ik gebruikte deze ras el hanout kruiden.
Trefwoord amandelen, dadels, De Tagine, glutenvrij, kokosyoghurt, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, ras el hanout, samenwerking, sinaasappel