Ga terug
Appel en blauwe bessen ontbijt crumble

Appel en blauwe bessen ontbijt crumble

Glutenvrije appel en blauwe bessen ontbijt crumble van havermout, kokos en nootjes. Een heerlijke en gezonde start van je dag!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 25 gram (glutenvrije) havermout
  • 5 gram geraspte kokos
  • 10 gram gemengde noten
  • 1 tl kokosolie
  • 1/2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel
  • 100 gram blauwe bessen diepvries

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de nootjes grof en snijd de appel in plakjes of stukjes.
  • Begin met het maken van de crumble. Meng met je handen de havermout, nootjes, kaneel en kokosraps goed door elkaar. Voeg dan de kokosolie en havermout toe en maak er een kruimelig deeg van. Blijven de kruimels teveel aan je handen plakken maak je handen dan een beetje nat.
  • Leg de appel in een ovenbestendig schaaltje en verdeel hier de bevroren blauwe bessen overheen.
  • Verdeel de crumble over het fruit en bak de crumble in 25 minuten goudbruin en krokant.
  • Serveer de crumble warm met wat vanille yoghurt.

Notities

Dit recept is in samenwerking met Optimel ontstaan.
Trefwoord appel, blauwe bessen, cashewnoten, crumble, glutenvrij, havermout, kokos, ontbijt, optimel, samenwerking