Ga terug
Glutenvrije brownie

Glutenvrije brownie

Echte, smeuige glutenvrije brownie die zo bij jou de oven uit kan komen rollen! Glutenvrij en heel makkelijk te maken met dit recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Gebak, Zoet
Porties 12 stukjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram bruine suiker
  • 125 gram kristal suiker
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille
  • 2 eieren
  • 100 gram boekweitmeel
  • 25 gram cacao poeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een brownie blik met bakpapier.
  • Smelt de boter, suiker en chocolade in een steelpannetje op laag vuur. Roer ondertussen goed door zodat het niet kan aankoeken en draai het vuur uit zodra alles gesmolten is.
  • Laat het chocolade beslag afkoelen en ga ondertussen verder met het luchtig mixen van de eieren met de vanille aroma.
  • Als de eieren luchtig geklopt zijn schenk je voorzichtig het chocolade mengsel erbij en klop je op de laagste stand mee totdat je een egaal beslag hebt.
  • Spatel daarna het meel, bakpoeder, cacao poeder en kaneel erdoorheen. Stop met spatelen zodra je geen klontjes meer hebt. Spatel niet te lang zodat het beslag luchtig blijft.
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de brownie in ongeveer 20 minuten gaar en krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen. De bovenkant moet droog zijn maar de binnenkant nog wel smeuïg.
  • Laat de brownie afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notities

Gebruik speltmeel als je tegen gluten kan.
Vervang de roomboter door plantaardige boter en de chocolade voor lactose vrije chocolade als je wilt dat de brownie lactose vrij is.
Trefwoord bakdag, basis bakrecept, brownie, cacao poeder, chocolade, glutenvrij, kaneel, suiker vrij, traktatie