Ga terug
Doperwten hummus

Doperwten hummus

Romige doperwten hummus met soja saus en pinda's. Een heerlijke groene en gezonde spread voor op brood op bij de borrel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang borrel hapje, Lunch, Spreads en dips
Porties 1 bakje

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram kikkererwten gekookt
  • 75 gram doperwten diepvries
  • 50 gram pinda's
  • 1 grote hand rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tahin
  • 1/2 citroen sap
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 el soja saus
  • 2 a 3 el water
  • zout/peper/chili flaxes naar smaak

Instructies
 

  • Kook de doperwten volgens de verpakking gaar en spoel daarna goed af onder koud water.
  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan en laat goed afkoelen.
  • Spoel de kikkererwten af, pers de teentjes knoflook uit en pers de citroen uit.
  • Maal de kikkererwten, doperwten, knoflook, tahin, citroensap, edelgistvlokken, soja saus en 35 gram pinda's fijn in een keukenmachine. Voeg het water toe totdat je een romige spread hebt die niet te stevig of te waterig is. Proef de hummus en breng op smaak met zout, peper en chili flaxes.
  • Hak de overige pinda's fijn en garneer de hummus met de pinda's en chili flaxes.

Notities

Bewaar de hummus in de koelkast.
Trefwoord doperwten, edelgistvlokken, hummus, kikkererwten, lunch, pinda, rucola, soja saus, vegan