Ga terug
Healthy berry kwarkbrood

Healthy berry kwarkbrood

Glutenvrij healthy berry kwarkbrood met pompoenpitten. Een gezond en makkelijk te maken tussendoortje, ontbijt of lunch brood!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediƫnten
  

  • 125 gram healthy berry mix
  • 25 gram pompoenpitten
  • 200 gram boekweitmeel
  • 250 gram lactose vrije kwark
  • 2 el amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 a 2 el maple syrup optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Roer de eieren met de kwark, melk en de eventuele maple syrup los.
  • Meng hier de boekweitmeel, kaneel, zout en het bakpoeder doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Schep als laatste de healthy berry mix door het beslag en verdeel het beslag over het cakeblik.
  • Verdeel de pompoenpitten over het beslag en bak je brood in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Laat je brood afkoelen buiten de oven en laat bijna helemaal afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Notities

Ik maakte dit brood in samenwerking met DeNotenshop en gebruikte de Healthy Berry Mix en de pompoenpitten.
Trefwoord blauwe bessen, boekweitmeel, DeNotenshop, glutenvrij, lactose vrij, lunch, ontbijt, pompoenpitten, rozijnen, samenwerking, tussendoortje