Ga terug
Yoghurt ontbijttaartje

Yoghurt ontbijttaartje

Glutenvrije ontbijttaartje met een havermeel en dadel bodem met daarop een kwarktaart laag. Een perfect taartje om de dag mee te starten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 27 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 ontbijtjes

Ingrediënten
  

Bodem

  • 20 gram amandelmeel/tijgernotenmeel
  • 40 gram (glutenvrije) havermeel
  • 2 medjoul dadels
  • 30 gram (kokos)yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl cacao poeder

Kwarktaart laag

  • 200 gram (kokos)yoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el maple syrup optioneel

Instructies
 

  • Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier of vet deze goed in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontpit de dadels en kneed die door alle ingrediënten van de bodem heen. Druk de bodem goed aan in de springvorm en bak voor 10 a 15 minuten af in de bodem. Houd je bodem goed in de gaten, want hij hoeft niet helemaal knapperig te worden.
  • Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat met de kwarktaart laag.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de maple syrup en het gedroogde fruit, kleuren poeders of vruchtensap door de kokosyoghurt.
  • Roer de klaargemaakte gelatine door de kokosyoghurt en schenk deze op de bodem. Zet voor minimaal twee uur in de koelkast.
  • Garneer jou taartje met al jou favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

*Dit taartje is Vegan te maken door agar agar te gebruiken ipv gelatine. 
**Houd je deeg van de bodem over? Kneed hier dan wat glutenvrije havermout doorheen en serveer op je taartje als topping.
***Mijn medjoul dadels, havermeel, tijgernotenmeel en amandelmeel komen van DeNotenshop.
Trefwoord amandelmeel, dadels, glutenvrij, havermeel, kokosyoghurt, lactose vrij, medjoul dadels, ontbijt, ontbijttaartje, pasen, tijgernotenmeel, vegan