Kokosmakronen bonbons
Makkelijke en glutenvrije kokosmakronen bonbons. Gemaakt met pure chocolade, banaan en hazelnoot. Een echt smaakbommetje om te serveren!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
wachttijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
- 250 gram kokosmakronen glutenvrij
- 1 kleine banaan rijp
- 50 gram brésilienne/nougatine*
- 200 gram pure chocolade
Verkruimel de kokosmakronen grof en meng met de brésilienne/nougatine.
Kneed met je handen de banaan door de koksmakronen totdat je een iets wat plakkerig deeg hebt.
Maak nu ongeveer tussen de 12 en 16 balletjes van het beslag. Is je beslag te plakkerig gebruik dan natte handen of zet je beslag even in de koelkast voordat je balletjes gaat maken.
Als je de balletjes gemaakt hebt zet je ze voor minimaal een uur in de koelkast om ze wat harder te laten worden.
Smelt na een uur de chocolade au-bain marie en haal de balletjes voorzichtig door de chocolade. Zet ze op een met bakpapier bekleedde ondergrond en laat ze goed uitharden in de koelkast.
Geniet ervan!
*Ik gebruikte brésilienne van DeNotenshop. Maar je kunt ook alleen gehakte hazelnoten gebruiken, je bonbons zullen dan iets minder zoet zijn maar nog steeds lekker!
Trefwoord banaan, bonbon, brésilienne, chocolade, fancy uit de supermarkt, glutenvrij, hazelnoot, kokos, kokosmakronen, makkelijk, zoet