Ga terug
Glutenvrije zuurdesem discard pancakes

Glutenvrije zuurdesem discard pancakes

Makkelijk glutenvrije pancakes van zuurdesem! Dit is een lekker en gezonde ontbijt om je overgebleven zuurdesem discard op te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 3 porties

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram glutenvrije zuurdesem discard
  • 60 gram rijstmeel/boekweitmeel*
  • 60 gram water kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • scheutje appelazijn

Instructies
 

  • Begin de avond van tevoren met het mengen van 100 gram glutenvrije zuurdesem starter met 60 gram meel en water. Roer dit goed door elkaar en dek af met een theedoek. Zet voor 8 uur in de koelkast om te fermenteren**.
  • Meng de volgende ochtend het ei, bakpoeder, kaneel en vanille door gefermenteerde beslag. Roer goed door elkaar en stop zodra je geen klontjes meer hebt.
  • Los de baking soda op in het appelzijn en roer door het beslag. Dit zorgt voor extra luchtige pancakes.
  • Verwarm ondertussen een anti aanbak koekenpan op het vuur zonder boter of vet. Schep een lepel beslag in de hete pan en draai de pancake om zodra je bubbels ziet ontstaan aan de bovenkant en je spatel makkelijk onder de pancake komt. Draai hem om en bak de pancake nog even aan de andere kant.
  • Ga zo door tot al je beslag op is.
  • Serveer met jouw favoriete pancake toppings en geniet ervan.

Notities

*Hoe actiever je starter hoe dikker je beslag zal zijn en luchtiger je pancakes. Is je beslag echt te dik voeg dan bij het fermenteren ongeveer 5 gram water extra toe.
**Fermenteren is niet perse nodig maar zorgt voor luchtigere pancakes en geeft een beetje een zuurdesem smaak.
***Je kunt deze pancakes ook heel goed invriezen!
Trefwoord glutenvrij, lactosevrij, ontbijt, pancakes, zuurdesem, zuurdesem discard