Vegan spinazie pancakes
Fluffy vegan spinazie pancakes om mee te ontbijten! Een glutenvrij ontbijtje met verstopte groente waardoor de pancakes mooi groen kleuren.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Wachttijd 30 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
- 75 gram rijstmeel
- 150 gram (kokos)yoghurt
- 1/2 banaan rijp
- 100 gram spinazie
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el maple syrup optinoneel
- 1 tl anijs poeder optioneel
Snijd de banaan in plakjes en pureer dit samen met de yoghurt en spinazie tot een glad beslag.
Schep hier het meel, bakpoeder, specerijen en eventueel de maple syrup doorheen totdat je geen klontjes meer hebt. Zet je beslag voor minimaal een half uurtje in de koelkast.
Verhit daarna een pan op het vuur zonder vet en laat deze pan goed heet worden. Draai het vuur daarna naar middel hoog en schep 3 a 4 kleine hoopjes beslag in de pan. Probeer na 2 a 3 minuten voorzichtig de pancakes om te draaien en bak dan de andere kant nog voor ongeveer 1 minuut. Ga zo door tot al je beslag op is.
Serveer je pancakes met jou favoriete toppings en geniet ervan!
Trefwoord banaan, glutenvrij, groente in je ontbijt, lactose vrij, ontbijt, pancakes, pannekoeken, rijstmeel, spinazie, vegan