Ga terug
Tropische salade met gegrilde ananas

Tropische salade met gegrilde ananas

Voedzame tropische salade met gegrilde ananas, avocado en geitenkaas. Een lekkere lunch die je vult, voedzaam is en vol smaak zit.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Salade

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram verse spinazie
  • 8 schijven ananas
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 20 gram pompoenpitten
  • 50 gram geitenkaas

Dressing

  • 1 el yoghurt plantaardig
  • 2 el ananassap
  • 1/2 limoen sap
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • verse munt/chili flaxes optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de grill voor totdat die goed warm is.
  • Leg de ananas op de grill en grill deze voor 4 a 5 minuten of totdat je mooie grillstrepen hebt.
  • Rooster de pompoempitten in een droge koekenpan op laag vuur.
  • Bak ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst in een scheutje olie gaar en warm en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de komkommer in plakjes, de avocado in stukjes, verbrokkel de geitenkaas en spoel de blauwebessen af.
  • Maak de dressing door alle ingrediĆ«nten te mengen tot een sausje. Met wat fijngesneden verse munt wordt de dressing frisser en met wat chili flaxes krijgt die wat meer pit.
  • Verdeel de spinazie en bloemkoolrijst over twee borden, verdeel de komkommer, avocado en blauwe bessen hierover heen. Als laatste voeg je de ananas, geitenkaas en pompoempitten toe en serveer je de dressing erbij.

Notities

Ik gebruikte de grill van MoaColors.
Trefwoord ananas, avocado, blauwe bessen, bloemkoolrijst, dinner, geitenkaas, grill, komkommer, lunch, pompoenpitten, salade, spinazie