Tropische salade met gegrilde ananas
Voedzame tropische salade met gegrilde ananas, avocado en geitenkaas. Een lekkere lunch die je vult, voedzaam is en vol smaak zit.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Salade
- 400 gram bloemkoolrijst
- 100 gram verse spinazie
- 8 schijven ananas
- 100 gram blauwe bessen
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 20 gram pompoenpitten
- 50 gram geitenkaas
Dressing
- 1 el yoghurt plantaardig
- 2 el ananassap
- 1/2 limoen sap
- 1/2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde peterselie
- verse munt/chili flaxes optioneel
Verwarm de grill voor totdat die goed warm is.
Leg de ananas op de grill en grill deze voor 4 a 5 minuten of totdat je mooie grillstrepen hebt.
Rooster de pompoempitten in een droge koekenpan op laag vuur.
Bak ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst in een scheutje olie gaar en warm en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de komkommer in plakjes, de avocado in stukjes, verbrokkel de geitenkaas en spoel de blauwebessen af.
Maak de dressing door alle ingrediƫnten te mengen tot een sausje. Met wat fijngesneden verse munt wordt de dressing frisser en met wat chili flaxes krijgt die wat meer pit.
Verdeel de spinazie en bloemkoolrijst over twee borden, verdeel de komkommer, avocado en blauwe bessen hierover heen. Als laatste voeg je de ananas, geitenkaas en pompoempitten toe en serveer je de dressing erbij.
Trefwoord ananas, avocado, blauwe bessen, bloemkoolrijst, dinner, geitenkaas, grill, komkommer, lunch, pompoenpitten, salade, spinazie