Gezonde choco chip muffins
Glutenvrije muffins met banaan en pure chocolade stukjes. Deze muffins zijn het gezonde chocolade tussendoortje om mee te nemen!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Muffins, Tussendoortje
- 2 rijpe bananen
- 50 gram (glutenvrije)havermout
- 100 gram (glutenvrij)havermeel
- 100 gram (kokos)yoghurt
- 75 ml (amandel/haver)melk
- 2 el honing
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar.
Prak de bananen fijn en roer hier de honing, amandelmelk en yoghurt doorheen.
Schep het havermout, havermeel en bakpoeder door het beslag totdat je geen deegklontjes meer hebt.
Voeg als laatst de chocolade toe en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de muffins in 20 a 25 minuten gaar in de oven.
Laat even afkoelen en geniet ervan!
Geen havermeel in huis? Dit maak je gemakkelijke zelf door havermout te vermalen in een keukenmachine tot meel.
Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen!
Trefwoord chocolade, gezond, glutenvrij, groente in je ontbijt, havermeel, havermout, mealprep, muffins, snack, tussendoortje