Ga terug
Glutenvrije carrotcake pancakes van kikkererwtenmeel

Glutenvrije carrotcake pancakes van kikkererwtenmeel

Glutenvrije carrotcake pancakes van kikkererwtenmeel en gevuld met rozijnen. Een heerlijke en makkelijke start van je dag!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 3 porties

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram kikkererwtenmeel*
  • 1 ei
  • 70 gram wortel
  • 75 ml (amandel)melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el maple syrup
  • 1 handje rozijnen
  • nootjes optioneel
  • sinaasappelrasp optioneel

Instructies
 

  • Stop alle ingrediĆ«nten, behalve de rozijnen en nootjes, in een blender en mix tot een glad beslag.
  • Schep daarna de rozijnen en nootjes door het beslag.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Draai het vuur dan terug naar middelmatig en schep een hoopje beslag in de pan. Zodra je bubbeltjes aan de bovenkant ziet ontstaan en je spatel gemakkelijk onder de pancake gaat draai je je pancake om en bak je hem nog voor een minuutje aan de andere kan.t
  • Ga zo door tot al je beslag op is.
  • Serveer jouw carrotcake pancakes met je favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte de kikkererwtenmeel van Panash.
Je kunt deze pancakes goed invriezen!
Trefwoord carrotcake, glutenvrij, groente in je ontbijt, kikkererwtenmeel, lactose vrij, lunch, ontbijt, panash, pancakes, rozijnen, samenwerking, wortel