Ga terug
Glutenvrij pompoen kwarktaartje

Glutenvrij pompoen kwarktaartje

Glutenvrij pompoen kwarktaartje voor ontbijt. Dit kleine en makkelijke taartje is het perfecte herfst ontbijttaartje!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 40 gram (glutenvrije)havermeel
  • 20 gram walnoten/pecannoten
  • 2 medjoul dadels
  • 25 ml amandelmelk
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Kwarktaart

  • 75 gram pompoen puree
  • 25 gram kokosyoghurt
  • 1 tl agave syrup optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 12 cm in of bekleed deze met bakpapier.
  • Ontpit de dadels en verbrokkel de nootjes. Meng alle ingrediĆ«nten voor de bodem door elkaar tot een compact deeg.
  • Druk het deeg goed aan op de bodem van de springvorm en bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en meng met de pompoen puree, yoghurt en het zoetmiddel.
  • Giet de vulling op de bodem en laat je kwarktaartje voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met vers fruit en een lekker kopje koffie of thee. Geniet ervan!
Trefwoord glutenvrij, havermout, kwarktaart, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, pompoen, pumpkin pie