Glutenvrij pompoen kwarktaartje
Glutenvrij pompoen kwarktaartje voor ontbijt. Dit kleine en makkelijke taartje is het perfecte herfst ontbijttaartje!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Wachttijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 35 minuten min
Gang mini taartje, Ontbijt
Bodem
- 40 gram (glutenvrije)havermeel
- 20 gram walnoten/pecannoten
- 2 medjoul dadels
- 25 ml amandelmelk
- 1 tl koek en speculaaskruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
Kwarktaart
- 75 gram pompoen puree
- 25 gram kokosyoghurt
- 1 tl agave syrup optioneel
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 12 cm in of bekleed deze met bakpapier.
Ontpit de dadels en verbrokkel de nootjes. Meng alle ingrediƫnten voor de bodem door elkaar tot een compact deeg.
Druk het deeg goed aan op de bodem van de springvorm en bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
Bereid de gelatine volgens de verpakking en meng met de pompoen puree, yoghurt en het zoetmiddel.
Giet de vulling op de bodem en laat je kwarktaartje voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met vers fruit en een lekker kopje koffie of thee. Geniet ervan!
Trefwoord glutenvrij, havermout, kwarktaart, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, pompoen, pumpkin pie