Carrotcake oats
Makkelijke, voedzame carrotcake oats. Start je dag goed met dit heerlijk makkelijke ontbijtje dat smaakt naar worteltaart!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
- 35 gram (glutenvrije)havermout
- 100 gram wortel
- 1 appel
- 150 gram (amandel)melk
- 1 el rozijnen
- 1 tl koek en speculaaskruiden/kaneel
Rasp de wortel en de helft van de appel met een grove rasp. Snijd de overige stukjes appel in stukjes.
Meng de geraspte appel en wortel met de havermout, kruiden, melk en rozijnen door elkaar.
Breng het geheel in een pannetje aan de kook en roer ondertussen goed. Haal je havermoutje van het vuur wanneer het de door jouw gewenste dikte heeft. Bij mij duurt dat meestal 5 minuutjes.
Bak ondertussen de appel (als je dat wilt) in een pan met een scheutje water.
Serveer je havermoutpap met jouw favoriete toppings als de (gebakken)appel stukjes, vers fruit, nootjes, wat yoghurt en of pindakaas.
Enjoy!
Trefwoord appel, baked oats, carrotcake, glutenvrij, havermout, lactose vrij, ontbijt, pap, wortel