Ga terug
Gevulde bananenbrood muffins

Gevulde bananenbrood muffins

Glutenvrije gevulde bananenbrood muffins. Een makkelijk recept voor een heerlijke snack of ontbijtje met nootjes, chocolade en cranberry's!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 90 gram (glutenvrij)havermeel
  • 90 gram kikkererwtenmeel*
  • 3 bananan rijp
  • 50 gram (haver)melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 75 a 100 gram nootjes, cranberry's, chocolade, rozijnen wat jij lekker vind

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 8 a 10 muffin vormpjes klaar.
  • Prak de bananen fijn, verbrokkel de pecannoten en hak de chocolade fijn.
  • Roer door de geprakte bananen de melk en de eieren.
  • Meng het meel, bakpoeder, kaneel en zout door het bananenmengsel totdat al het meel is opgenomen.
  • Schep als laatste de nootjes, chocolade of andere vulling door het beslag.
  • Verdeel je beslag over de muffin vormpjes en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Laat ze even afkoelen en geniet ervan!

Notities

*Je kunt het kikkererwtenmeel ook vervangen door meer havermeel of een gelijke hoeveelheid boekweitmeel of rijstmeel.
Trefwoord banaan, bananenbrood, glutenvrij, havermeel, havermout, kikkererwtenmeel, muffins, ontbijt, tussendoortje