Makkelijk klein kwarktaartje
Makkelijk klein kwarktaartje met een bodem van koekjes en frisse vulling. Een top taartje om je favoriete koekjes in te verwerken!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Wachttijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Bodem
- 60 gram (glutenvrije) koekjes
- 10 gram ongezouten boter
Vulling
- 200 gram yoghurt*
- 2 blaadjes gelatine
- 1 el honing
- 1 tl vanille
- 1/3 sinaasappel sap + rasp
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk dit goed aan in je springvorm. Dit lukt het beste met een natte lepel.
Bak je bodem in 10 minuten af in de oven. De bodem zal uitharden als die afkoelt.
Laat je bodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Bereid de gelatine volgens de verpakking.
Rasp de sinaasappel en pers zijn sap uit.
Meng de overige ingrediƫnten voor de vulling door elkaar en giet als laatste de klaargemaakte gelatine door het beslag.
Schenk je vulling over de bodem en laat je taartje voor twee uur opstijven in de koelkast.
Garneer je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan.
*Kies jouw favoriete koekjes en yoghurt die je het beste bij elkaar vind passen!
Ik maakte dit recept voor het eerst voor Consenza.
Trefwoord fruit, glutenvrij, koekjes, kokosyoghurt, kwarktaart, mini taartje, taart